General

Marcel Maillot, és una instal·lació situada molt a prop de la reserva natural de la Gola, a la desembocadura del riu Ter i davant de les Illes Medes.

A 500 metres de la platja, ofereix activitats d’escola de mar per a grups escolars al mateix temps que és una instal·lació ideal per els grups d’estiu i famílies, que cerquin allotjar-se a la Costa Brava i en un entorn d’una riquesa natural espectacular.

La Casa

Marcel Maillot consta de 7 pavellons independents.

1 pavelló amb sales lúdiques i de treball, amb oficines, sala de professors/es i aquari.

1 pavelló format per la cuina i dos menjadors de 50 i 120 places.

Els altres 5 pavellons són dormitoris amb habitacions de 8 places amb bany.

Dades d’interès

Marcel Maillot
Diseminat Afores, 190
17258 – Torroella de Montgrí
(Baix Empordà)


Inscrita en el registre d’instal·lacions juvenils amb el nº CC000026

Exteriors

2 camps de futbol, camp de bàsquet, voleibol, 3 sales d'activitats i molt espai exterior.

Cal saber...

a 500 metres de la platja, i molt propera a la desembocadura del riu Ter, davant de les illes Medes.

Habitacions

habitacions de 8 places amb bany.

Serveis

 • Adaptada
 • Allotjament
 • Camp d'esports
 • Pensió completa
 • Piscina

Com arribar

Amb cotxe: Preneu l'Autopista AP7 (sortida 6 - Girona nord). Quan sortiu de l'autopista heu d'agafar direcció Figueres, després trobareu el trencall de Verges i tot seguit fins L'Estartit.
A l'entrada de L'Estartit agafeu el primer carrer a la dreta i passareu per un pont, una carretera asfaltada i un camí de sorra a l'esquerra, aleshores trobareu la casa MARCEL MAILLOT

Amb tren, RENFE, estació Sant Jordi Desvalls. Connecteu amb un autocar de l'empresa Sarfa S.L., parada Torroella de Montgrí. A continuació, connecteu amb un autocar de la mateixa empresa, parada l'Estartit. La instal·lació és a 2 km de la parada.

Distàncies

Barcelona 136 Km
Tarragona 224 Km
Girona 41 Km
Lleida 259 Km
L'Estartit 2,4 Km

Adreça

Marcel Maillot

Diseminat Afores, 190
17258 - Torroella de Montgrí
(Baix Empordà)

Girona - Costa Brava

Girona - Costa Brava

Bufa ventet de Garbí, vent en popa i mar bonança, que anirem cap a llevant, fins a la ratlla de França!

Moltes són les havaneres que parlen de la Costa Brava, costa gironina que comença a la roca de Sa Palomera (Blanes) i que acaba a la frontera amb França, al municipi de Portbou. La seva longitud és de 200 quilòmetres i limita al nord amb la costa vermella Rossellonesa i al sud amb la Costa del Maresme. Inclou el litoral de tres comarques: La Selva, El Baix Empordà i l'Alt Empordà.

La Costa Brava és sol, platja, cales amagades entre la vegetació, banys refrescants, aigües netes, tranquil·litat, camins de ronda, viles marineres amb encant, visitar el famós triangle del pintor
empordanés Salvador Dalí, els museus de Figueres, Púbol i Portlligat...

Del litoral, la natura hi té un protagonisme destacat, amb el Parc Natural del Cap de Creus, El Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà i el Parc Natural del Mongrí, les Illes Medes i el Baix ter, tres escenaris diversos, tres paratges de gran valor biològic.
Et captivarà per la bellesa de les platges i cales, autèntics paradisos amagats entre penya-segats, i viles de gran caràcter mediterrani com Cadaqués o Calella de Palafrugell, o indrets singulars com la Badia de Roses i els jardins botànics de Cap Roig, viles medievals com Tossa de Mar o Pals, el monestir de Sant Pere de Rodes i les ruïnes d'Empúries... i aixó n'és sols un tastet...

La Costa Brava és una suma de sensacions que et sorprendran, des de Blanes fins a Portbou.

Les comarques de l'interior de Girona son unes privilegiades pel que fa al patrimoni natural. Hi trobareu rius, boscos mediterranis i de ribera, serralades muntanyoses, camps, hortes i conreus, i, en general, un paisatge que ha sabut entrelligar el creixement urbà amb la preservació de l'entorn natural. Per tot aixó i molt més, les comarques de Girona tenen una tercera part del territori protegida com a espais d'interès natural.

Les comarques de l'interior de Girona destaquen per un paisatge clarament agrícola, ramader, i ens endinsen en la natura, de la mateixa manera també podem visitar alguns pobles o ciutats de caire medieval.

Si no saps que fer, pots planificar-te tot l'any a Girona, fent natura i tursime actiu, rutes vinícoles, visitar estanys, cicloturisme, vies verdes, BTT, senderisme...

També pots travessar la Garrotxa i Osona, passant per Besalú, tot caminant i descobrint el GR-2, que va des de la Jonquera fins al Besòs, concretament Aiguafreda.

 

 

Visites

Estany de Banyoles.
És el llac natural més gran de Catalunya i també es l'origen i principal signe d'identitat de la ciutat de Banyoles. Mesura aproximadament 2.150 metres de llargada i amb una amplada màxima de 775 metres. Sistema ambiental de notable valro, la comarca fa temps que clama perquè estigui considerat com a Parc Natural.

Parc Natural del Cap de Creus.
Protegint gran part de la península del Cap de Creus, és va crear el primer parc marítimo-terrestre de Catalunya.
Dominada per Penya-segats a causa de l'erosió provocada per la tramuntana i el mar, esdevé el darrer contrafort pirinenc dins la Mediterrània.

Les Gavarres.
Desprès d'haver estat intensament poblades, avui són pràcticament deshabitades. Bosquets de ribera marcadament mediterrànies, salamandres, llimacs i vidriol, tots ells cercant la humitat a la ribera, brolles, pinedes, alzinars i sureres, tot aixó i molt més al massís de les Gavarres.

Aiguamolls de l'Empordà.
Els Aiguamolls són un conjunt de maresmes generades per el curs final de la Muga, el Fluvià, el Ter i el Daró.  Comprèn un total de 4.824 hectàrees formades per dunes, llacunes salabroses i dolces, prats inundables i zones de conreu.
També és un bon indret per observar aus com, les cigonyes, l'ànec collverd, el Bernat Pescaire i la Fotja. Actualment també s'hi està reintroduint la llúdriga.

Illes Medes i l'Estartit.
Set illots que formen les illes Medes. Arxipèlag situat a poc més d'un quilòmetre de litoral de l'Estatit i formen part del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter. Aquestes illes són una gran reserva de fauna i flora marina.
El fons sorrenc permet el creixement de prats marins de Posidonia i les múltiples coves del fons de les illes permeten que el corall vermell es desenvolupi.

Alt Empordà.
Quan descobreixis la comarca, veuràs que sobretot és una terra acollidora per estar-s'hi, durant una escapada d'uns dies o unes vacances llargues.

Dansa de la Mort a Verges.
Processó tradicional de Dijous Sant a la població de Verges, representant una dansa basada en la dansa de la Mort que en l'època medieval era comú en l'Europa Occidental. Festa declarada d'interès nacional.

Oli de l'Empordà.
Els olivets de la carretera de l'Escala evoquen els camps d'oliveres de Grècia. Potser era la intenció dels Grecs quan van desembarcar a Empúries el 580 AC i van convertir aquesta zona en el gran trull de la Mediterrània.

Vies Verdes. Olot - Girona.
El tram Olot-Giroan és un traçat més de les Vies Verdes. Un traçat de 57 quilòmetres que travessa tres comarques i dotze pobles. Recorrent les valls del riu Fluvià, Brugent i Ter. Aquesta ruta té un suau pendent des d'Olot fins a Girona, i el seu punt més alt se situa al Coll d'en Bas, a 558 metres sobre el nivell del mar. Es pot fer a peu o en bicicleta.

Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura.
Cruïlles, ja ja surt als documents del s.X,  on bona part del seu territori es troba al paratge natural de les Gavarres, protegit com a Espai d'interès Natural, conserva l'escènica de nucli medieval. Monells, conserva diferents trams emmurallats i torres, i Sant Sadurní de l'Heura es vertebra a partir de la plaça i el carrer Major, convidant a passejar per el nucli històric.

Ruïnes d'Empúries. Ciutat Grega i Romana.
Porta d'entrada de la cultura grega i romana a la península ibèrica, Empúries és un jaciment excepcional i constitueix un lloc privilegiat per entendre l'evolució de l'urbanisme grec i analitzar l'urbanisme romà i la seva transformació durant l'època imperial.
Empúries, punt de partida del GR-1, sender històric que uneix Sant Martí d'Empúries fins a Fisterra, Galícia, passant per Banyoles, Ripoll, Sant Llorenç de Morunys, o el congost de Mont-rebei.

 

 

 


Llegir més

Activitats escolars

Mariners a bord. Estada de 2 o 3 dies.

 • INF
 • CI
 • CM
 • CS

Viviu una autèntica aventura marinera, amb activitats esportives i de coneixement del medi. Des del port de pesca de l'Estartit, s'inicia un viatge amb vaixell, amb la quila de vidre, per les Illes Medes.

Programa d'activitats
La Platja. Jocs interactius.
Litoral rocós. Recollida i identificació d'espècies marines.
El fons marí. Espai d'observació als aquaris.
Illes Medes. Sortida amb vaixell per les Illes Medes.
Tir amb arc. Tirs a diana (a partir de CM)
Aboradura. Activitat motriu amb tirolina inclosa.
Conserva del seitó. Conserva del seitó (INF i CI)
Titelles marines. Personatges de l'oceà (Llar d'infants)
Formes i colors marins. Experimentació amb animals marins (Llar d'infants)

Lúdic Esportiu. Estada de 2 o 3 dies.

 • CS

Endinsa't per l'impresionant entorn de les Illes Medes amb un Caiac, juga a paintball i defensa el teu territori, baixa rapidament per corriols de l'Empordà i defensa la torre de de guaita tirant fletxes amb l'activitat de tir amb arc. Tot un repte !!.

Programa d'activitats
Paintball. Jocs amb marcadors de boles de pintura
Caiac. Recorregut per les Illes Medes
Esports a la platja.
Tir amb arc. Simularem la defensa d'una torre de guaita.
ruta BTT. Seguirem camins i corriols
Gimcana Fotogràfica. Joc de descoberta per Torroella de Montgrí
Curs d'orientació. Recorregut d'orientació.
Jocs de nit i vetllada.

Activitats AMPA/AFA

Mariners a Bord. Colònies 24 h per AMPA / AFA. Estada de 2 o 3 dies.

 • EI
 • CI
 • CM
 • CS

Viviu una autèntica aventura marinera, amb activitats esportives i de coneixement del medi. Des del port de pesca de l'Estartit, s'inicia un viatge amb vaixell, amb la quilla de vidre, per les Illes Medes.

Programa d'activitats
La Platja. Jocs interactius.
Litoral rocós. Recollida i identificació d'espècies marines.
El fons marí. Espai d'observació als aquaris.
Illes Medes. Sortida amb vaixell per les Illes Medes.
Tir amb arc. Tirs a diana (a partir de CM)
Aboradura. Activitat motriu amb tirolina inclosa.
Conserva del seitó. Conserva del seitó (INF i CI)
Titelles marines. Personatges de l'oceà (Llar d'infants)
Formes i colors marins. Experimentació amb animals marins (Llar d'infants)

+info