General

Mas Coromina és una masia de principis del segle XX. A les façanes, podreu constatar-hi una barreja d’estils arquitectònics, àrab, rus, xinès, així com una porta d’estil típicament Gaudinià.

La casa

Masia noucentista amb una barreja arquitectònica impressionant.

Des de Mas Coromina, situada a La Vall de Bianya, a la Garrotxa, podreu moure-us amb facilitat i visitar llocs d’interès paisatgístic com la Zona Volcànica de la Garrotxa o bé poblacions com Olot (a 7 km), Santa Pau , Castellfollit i Sant Joan les Fonts.

Amb una capacitat total de 88 places, distribuïdes de la següent manera:

2 habitacions de 6 places.
2 habitacions de 8 places.
2 habitacions de 10 places.
1 habitació de 14 places.
1 habitació de 22 places.

Compta amb 3 sales taller, piscina, camp de futbol, camp de basquet i s’hi admeten animals domèstics.

Dades d’interès

Mas Coromina
Casa de Colònies Mas Coromina
17813 – Girona
(Girona)


Inscrita en el registre d’instal·lacions juvenils amb el nº CC000005

Exteriors

A l'exterior de la casa hi podem trobar la piscina, petita granja i una gran capra exterior !!

Cal saber...

Masia noucentista amb una barreja arquitectònica impressionant.

Habitacions

2 habitacions de 6 places
2 habitacions de 8 places
2 habitacions de 10 places
1 habitació de 14 places
1 habitació de 22 places

Serveis

  • Allotjament
  • Calefacció
  • Camp d'esports
  • Pensió completa
  • Piscina

Com arribar

Mas Coromina es troba a la carretera N-260 (que uneix Ripoll i Olot). Es pot arribar des d'Olot, anant a cercar la carretera N-260 i passat la població de l'Hostalnou de Bianya i abans d'arribar al Camping de la Vall de Bianya, trobareu l'indicatiu a la dreta de la carretera.

Distàncies

Barcelona: 120,00 km
Girona: 56,00 km
Tarragona: 193,00 km
Lleida: 199,00 km
La Vall de Bianya: 3,00 km

Adreça

Mas Coromina

Casa de Colònies Mas Coromina
17813 - Girona
(Girona)

Garrotxa

Garrotxa

La Garrotxa és una comarca muntanyosa situada al nord de Catalunya, a la conca alta del riu Fluvià, les capçaleres de la Muga i la riera d’Amer i de Llémena.

En aquesta comarca s’hi poden observar dos tipus de paisatge totalment diferents. Mentre que per bona part de la meitat sud s’hi estenen més de 40 volcans i diverses colades de lava formant un paisatge suau i sense gaires desnivells, protegit pel Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, des de la vall del riu Fluvià cap al nord el paisatge canvia radicalment, tornant-se més abrupte i escarpat amb abundants cingles i congostos. És l’alta Garrotxa, una àrea declarada Espai d’Interès Natural.

La vegetació als vessants més assolellats els ocupen les alzines, a les altres parts els roures, les fagedes i vernedes.

A la comarca, podeu fer infinitat de rutes i excursions. Ja sigui per la Zona volcànica, un passeig per Santa Pau, grederes del Croscat, la Fageda d'en Jordà, Besalú, Castellfollit de la Roca, Olot... Moltes són els motius per visitar la comarca, alguns més per repetir-hi nit.

Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa.

El Parc natural de la Zona volcànica de la Garrotxa és el millor exponent de paisatge volcànic de la península ibèrica. Té una quarantena de cons volcànics i més de 20 colades de lava.

Alta Garrotxa.

És un territori situat a cavall del Ripollès, la Garrotxa i l'Alt Empordà. Amb una orografia totalment abrupta, al llarg de la seva història ha condicionat el paisatge, la vegetació, la fauna i els assentaments humans. Manté un espai natural relativament aïllat i que conserva una riquesa biològica tant important que ha estat declarada Espai d'Interès Natural i designat com a Zona d'Especial Protecció per a les Aus.
El relleu el marca les valls profundes, envoltades de cingleres i parets de roca, que és el que dóna el nom de Garrotxa: terra aspre i de mala petja.

 

Visites

 

Parc Natural de la Zona volcànica de la Garrotxa

L'orografia, el sòl i el clima del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa proporcionen una vegetació variada, sovint exuberant, amb alzinars, rouredes i fagedes d’excepcional valor paisatgístic.
A l’interior d’aquest espai protegit s’han identificat 1.178 plantes amb flor i 261 espècies d’animals vertebrats. Pel Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa transcorren diversos itineraris pedestres que ens ofereixen indrets molt interessants. La majoria estan senyalitzats, excepte alguns dels més llargs que, si s’hi està acostumat, es poden seguir fàcilment amb l’ajuda del plànol-guia del Parc Natural. Aquests itineraris connecten sovint amb la xarxa de senders Itinerànnia.

 

La Fageda d'en Jordà.

Dels boscos de faigs més excepcionals l'occident d'Europa, aquest bosc creix en un terreny planer, assentat damunt d'una colada de lava procedent del volcà Croscat. Així li ofereix un relleu accidentat ja que es troba entre els vint-i-un volcans que formen part de la Zona Volcànica de la Garrotxa.
Al mitg de la Fa

 

Santa Pau i els fesols.

Santa Pau, declarada conjunt històric-artístic l'any 1971, preserva encara un caràcter medieval. Passejant per els carrers estrets i muralles, visitant el castell de la Baronia de Santa Pau, a peu de la serra de Finestrelles, et transporten a mitjans del segle XIII.
Blancs, menuts i arrodonits, amb un gust suau que els fa únics, els fesols de Santa Pau són declarats al 2015 com a Denominació d'Origen Protegida. Per els vols de mitjans gener, en veureu la seva fira, el l'anomenada Fira del Fesol de Santa Pau.

 

Besalú.

Bisuldunum era una fortalesa entre dos rius, el Fluvià i el Capellades. La vila de Besalú, nascuda entorn del turó ocupat per Castell Comtal i l'església de Santa Maria, fou declarada bé cultural d'interès nacional.
Amb una bellesa excepcional i un gran valor arquitectònic, la vila ens convida a entrar per el pont medieval i accedir al call jueu, la casa dels porxos, la plaça de la Llibertat...
Una de les festes més destacades és la de Besalú medieval, durant el primer cap de setmana de setembre, la fira de la ratafia, primer cap de setmana de desembre i Besalú Ciutat Jueva, a començament de març.

 

 

La Garrotxa, però, disposa d'altres espais naturals de valor incalculable, com l'Alta Garrotxa, un espai amb una important riquesa de patrimoni cultural: masies, llogarrets, ermites, places carboneres... que es dispersen per tot el territori i posen de manifest la importància que van tenir en el passat les activitats tradicionals, agrícoles i ramaderes d’aquesta zona.

 

Us recomanem visitar la xarxa de senders i fer-vos una ruta a mida ja sigui amb Itinerànnia i elcami.cat

 

 


Llegir més

Activitats escolars

Proposta d'activitats.

Terra de Volcans (Tots els Cicles) Durant aquestes colònies gaudirem del Bosc amb els 5 sentits, visitarem dues de les reserves naturals més significatives del parc, el volcà Croscat i la Fageda d'en Jordà i ens farem un remei amb les plantes que nosaltres mateixos collirem, l’Ungüent de plantatge.

La Dragolina (Educació Infantil i Cicle Inicial). Durant aquestes colònies ens convertirem en dracs, ens endinsarem al bosc amb els cinc sentits per a no perdre’ns res del que hi passa i fabricarem un remei casolà fet amb les plantes que nosaltres mateixos collirem. Finalment, després d’haver trobat els ous, farem una excursió per a portar-los allà on calgui.

Natura (Cicle Mitjà i Superior). Durant aquestes colònies haurem de guiar-nos per el bosc amb orientació, identificarem algunes de les plantes que trobem al Bosc i coneixerem alguns dels animals que hi habiten i els seus rastres amb el joc dels animals i les Egagròpiles. Finalment posarem a prova la nostra punteria al Tir amb arc i les nostres capacitats deductives amb el joc de pistes.

Activitats familiars

Des de La Coromina us oferim un ampli ventall d’activitats:

Festes d’aniversari, Tarda de gimcana, Paintball, Tir amb arc, Excursió a Sant Martó del Clot, Via Romana del Capsacosta, Cooperativa de la Fageda d’en Jorda, Trenet de la Vall de Bianya, Trico-Trico...

Consulteu preus i disponibilitats !

+info