General

Mas Gircós és una masia anterior al segle XVII i des d’aleshores fins a la nostra època ha estat dedicada al cultiu de camps que la rodegen, beneficiant-se de l’activitat comercial de la vila comtal de Besalú, situada a pocs quilòmetres. Actualment és una de les cases de colònies referents a la Garrotxa.

La casa

Consta d’una finca de 76 hectàrees envoltada de camps de conreu, bosc, prats, riu i unes àmplies vistes de la comarca de la Garrotxa. La casa de colònies es troba a pocs quilòmetres del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa i de la Fageda d’en Jordà, al peu de l’Espai d’Interés Natural de l’Alta Garrotxa i a només 3km de Besalú.

Destaquen, entre altres equipaments, un camp de torneig medieval i un circuit de Bosc Vertical amb tirolines i ponts flotants, 3 àmplies sales polivalents, piscina i rocòdrom. Un espai idoni per realitzar la vostra estada, on la tranquil·litat, qualitat i diversió estan assegurades.

En els darrers anys a Mas Gircós s’han dut a terme diferents reformes millorant les instal·lacions i alhora augmentant la seva capacitat amb 54 noves places, arribant així a una capacitat de 174 places.

Casa amb una Capacitat total: 174 places.

Aspectes a tenir en compte

Menjador:
L’equip de cuina de Mas Gircós és un dels puntals de Mas Gircós.

Cuina pròpia, casolana i amb ingredients frescos. Introduint aliments ecològics.

Habitacions: 22 habitacions distribuïdes en 3 sectors independents (tres sectors: Casa Gran, Baobabs i Vivenda. Habitacions de 2 a 20 persones.

Dades d’interès


Inscrita en el registre d’instal·lacions juvenils amb el nº CC000252

Adreça:
Casa de Colònies Mas Gircós
Mas Gircós s/n
17850 – Sant Ferriol (Besalú, La Garrotxa, Girona)

Exteriors

INSTAL.LACIONS EXTERIORS

Piscina
Camp de torneig medieval
Carpa
Rocòdrom
Bosc vertical amb ponts i tirolines
Terrenys d’acampada
Itineraris natura

Cal saber...

Les instal·lacions han estat reformades amb noves habitacions, nous llits, reforma de banys, menjador i altres espais per augmentar el confort dels visitants

Habitacions

HABITACIONS

22 habitacions distribuïdes en 3 sectors independents (tres sectors: Casa Gran, Baobabs i Vivenda. Habitacions de 2 a 20 persones

INSTAL·LACIONS INTERIORS

2 Sales polivalents
2 Sales taller
Aula de natura
Sala audiovisual
Discoteca
Sala de professors

Serveis

  • Allotjament
  • Calefacció
  • Pensió completa
  • Piscina

Distàncies

Girona: 39km
Barcelona: 132km
Lleida: 216km
Tarragona: 216km

Adreça

Mas Gircós

Mas Gircós, s/n
17850 - Sant Ferriol
(La Garrotxa)

Garrotxa

Garrotxa

La Garrotxa és una comarca muntanyosa situada al nord de Catalunya, a la conca alta del riu Fluvià, les capçaleres de la Muga i la riera d’Amer i de Llémena.

En aquesta comarca s’hi poden observar dos tipus de paisatge totalment diferents. Mentre que per bona part de la meitat sud s’hi estenen més de 40 volcans i diverses colades de lava formant un paisatge suau i sense gaires desnivells, protegit pel Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, des de la vall del riu Fluvià cap al nord el paisatge canvia radicalment, tornant-se més abrupte i escarpat amb abundants cingles i congostos. És l’alta Garrotxa, una àrea declarada Espai d’Interès Natural.

La vegetació als vessants més assolellats els ocupen les alzines, a les altres parts els roures, les fagedes i vernedes.

A la comarca, podeu fer infinitat de rutes i excursions. Ja sigui per la Zona volcànica, un passeig per Santa Pau, grederes del Croscat, la Fageda d'en Jordà, Besalú, Castellfollit de la Roca, Olot... Moltes són els motius per visitar la comarca, alguns més per repetir-hi nit.

Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa.

El Parc natural de la Zona volcànica de la Garrotxa és el millor exponent de paisatge volcànic de la península ibèrica. Té una quarantena de cons volcànics i més de 20 colades de lava.

Alta Garrotxa.

És un territori situat a cavall del Ripollès, la Garrotxa i l'Alt Empordà. Amb una orografia totalment abrupta, al llarg de la seva història ha condicionat el paisatge, la vegetació, la fauna i els assentaments humans. Manté un espai natural relativament aïllat i que conserva una riquesa biològica tant important que ha estat declarada Espai d'Interès Natural i designat com a Zona d'Especial Protecció per a les Aus.
El relleu el marca les valls profundes, envoltades de cingleres i parets de roca, que és el que dóna el nom de Garrotxa: terra aspre i de mala petja.

 

Visites

 

Parc Natural de la Zona volcànica de la Garrotxa

L'orografia, el sòl i el clima del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa proporcionen una vegetació variada, sovint exuberant, amb alzinars, rouredes i fagedes d’excepcional valor paisatgístic.
A l’interior d’aquest espai protegit s’han identificat 1.178 plantes amb flor i 261 espècies d’animals vertebrats. Pel Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa transcorren diversos itineraris pedestres que ens ofereixen indrets molt interessants. La majoria estan senyalitzats, excepte alguns dels més llargs que, si s’hi està acostumat, es poden seguir fàcilment amb l’ajuda del plànol-guia del Parc Natural. Aquests itineraris connecten sovint amb la xarxa de senders Itinerànnia.

 

La Fageda d'en Jordà.

Dels boscos de faigs més excepcionals l'occident d'Europa, aquest bosc creix en un terreny planer, assentat damunt d'una colada de lava procedent del volcà Croscat. Així li ofereix un relleu accidentat ja que es troba entre els vint-i-un volcans que formen part de la Zona Volcànica de la Garrotxa.
Al mitg de la Fa

 

Santa Pau i els fesols.

Santa Pau, declarada conjunt històric-artístic l'any 1971, preserva encara un caràcter medieval. Passejant per els carrers estrets i muralles, visitant el castell de la Baronia de Santa Pau, a peu de la serra de Finestrelles, et transporten a mitjans del segle XIII.
Blancs, menuts i arrodonits, amb un gust suau que els fa únics, els fesols de Santa Pau són declarats al 2015 com a Denominació d'Origen Protegida. Per els vols de mitjans gener, en veureu la seva fira, el l'anomenada Fira del Fesol de Santa Pau.

 

Besalú.

Bisuldunum era una fortalesa entre dos rius, el Fluvià i el Capellades. La vila de Besalú, nascuda entorn del turó ocupat per Castell Comtal i l'església de Santa Maria, fou declarada bé cultural d'interès nacional.
Amb una bellesa excepcional i un gran valor arquitectònic, la vila ens convida a entrar per el pont medieval i accedir al call jueu, la casa dels porxos, la plaça de la Llibertat...
Una de les festes més destacades és la de Besalú medieval, durant el primer cap de setmana de setembre, la fira de la ratafia, primer cap de setmana de desembre i Besalú Ciutat Jueva, a començament de març.

 

 

La Garrotxa, però, disposa d'altres espais naturals de valor incalculable, com l'Alta Garrotxa, un espai amb una important riquesa de patrimoni cultural: masies, llogarrets, ermites, places carboneres... que es dispersen per tot el territori i posen de manifest la importància que van tenir en el passat les activitats tradicionals, agrícoles i ramaderes d’aquesta zona.

 

Us recomanem visitar la xarxa de senders i fer-vos una ruta a mida ja sigui amb Itinerànnia i elcami.cat

 

 


Llegir més

Activitats escolars

L'Aventura Medieval. Estada de 2 o 3 dies.

  • EINF
  • CI

El cavaller medieval és un enriquidor símbol de la nostra cultura i d’un alt valor educatiu. Els nens i nenes aprecien a través de les imatges de la figura del cavaller, i del món que l’envolta, profunds sentiments que seran de gran utilitat en el seu creixement i en la vida adulta.

Programa d'activitats
ACTIVITATS PER A INFANTIL
Gimcana Besalú
El grial de la felicitat
Forn de pa amb llenya
Torneig medieval
Conte nocturn
Disco

ACTIVITATS PER A CICLE INICIAL
Gimcana Besalú
Torneig medieval
Conte per Dracum Nocte
El grial de la felicitat
Forn de pa amb llenya
Scriptorium
Visita al Sant Sepulcre de Palera
Disco

ACTIVITATS EN CAS DE PLUJA
Instruments medievals
Titelles medievals

El Món Medieval. Estada de 3 dies.

  • CM
  • CS

El cavaller medieval és un ric símbol de la nostra cultura i conté un altíssim valor educatiu. A través de les imatges de la figura del cavaller, i del món que l’envolta, els nens i nenes adquireixen profunds sentiments que seran de gran utilitat en el seu creixement i en la vida adulta.

Programa d'activitats
Gimcana Besalú
Torneig medieval
El grial de la felicitat
Dracum nocte
Herbes remeieres
Rebosteria medieval
Forn de pa amb llenya
Scriptorium
Visita a Santa Pau
Sant Sepulcre de Palera amb BTT *
Visita al Sant Sepulcre de Palera
Besalú a peu
Descoberta de Besalú
Disco
Activitats en cas de pluja:
Instruments medievals
Titelles medievals
*(activitats amb cost addicional)

Vida, Arts i Costums a l'Edat Mitjana. Estada de 3 o 5 dies.

  • ESO
  • BATX

El testimoni de la vila de Besalú és mostra excepcional de la realitat de l’època medieval. És des del recorregut per la vila comtal que anirem contextualitzant les diferents activitats de les colònies escolars. Així arribarem a descobrir que l’Edat Mitjana no ens és tan llunyana i en la nostra cultura hi tenim importants arrels.

Besalú ens ajudarà a conèixer l’arquitectura, els seus estils i les edificacions que es construïen i que responien als costums i dinàmiques entre els diferents estaments. Retrobarem nobles, artesans, cavallers, monjos i representants de diferents comunitats religioses. Destacarem també la importància de les rutes de pelegrinatge, els principals ordes militars i ens acostarem al sistema feudal fins als elements quotidians de la vida al camp i de la vida al castell.

Programa d'activitats
Descoberta Besalú
Ruta del romànic
Herbes remeieres
Rebosteria medieval
Forn de pa amb llenya
Tir amb Arc
Scriptorium
Torneig medieval
Dracum Nocte
Visita a Santa Pau
Visita al Sant Sepulcre de Palera
Instruments medievals
Disco
Marató de ball

+info