General

El Mas Gorgoll és una masia de Palamós (Baix Empordà) inclosa a l’Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Mas d’estil colonial, amb terrasses i ampli pati interior ombrejat per palmeres i una glicina centenària que s’enfila per la casa. Envoltada d’esplanades i bosc i a 10 minuts de la Platja Gran de Palamós.

La casa

El Mas Gorgoll té una capacitat de 134 places, 24 d’elles accessibles, distribuïdes en les següents habitacions:

2 habitacions de 4 places.
2 habitacions de 6 places.
5 habitacions de 8 places.
3 habitacions de 10 places.
2 habitacions de 14 places.
1 habitació de 16 places.

Compta també amb sala d’estar, i 4 sales taller, a més de 4 sanitaris adaptats per a persones amb mobilitat reduïda.

A l’exterior hi torbareu la piscina i el camp de futbol, i a només 5 minuts a peu, la platja.

Dades d’interès

Mas Gorgoll
Carrer de Mas Gorgoll, 1
17230 – Palamós
(Baix Empordà)


Inscrita en el registre d’instal·lacions juvenils amb el nº CC000306

Exteriors

Compta amb un entorn i equipaments especialments adients per a la realització d'estades amb nois/ies de totes les edats.
Quatre menjadors i servei de cuina casolana, tres sales d'activitats i sala amb wifi de lliure accés.

Exteriors amb acollidores terrasses i zones d'ombra i de picnic, esplanades de joc, bosc en un turó per a construir cabanes, i granja.

Habitacions

Ofereix diferents blocs d'habitacions independents, amb accés directe, permetent l'allotjament de diferents grups, sense interferències. Habitacions col·lectives de 4 a 16 places amb múltiples accessos i sortida als exteriors.

2 habitacions de 4 places
2 habitacions de 6 places
5 habitacions de 8 places
3 habitacions de 10 places
2 habitacions de 14 places
1 habitació de 16 places

Serveis

  • Adaptada
  • Calefacció
  • Pensió completa

Com arribar

En cotxe: Aneu per l'AP-7, sortida 9 A (Maçanet-Sant Feliu de Guíxols-Palamós ), continueu direcció a Palamós (32 Kms.) i agafeu la sortida 324 (Palamós centre) i a 150 metres veieu el Mas Gorgoll a mà dreta, una casa gran color palla i amb palmeres.

La instal•lació és a 1 km de Palamós. S'ofereixen mitjans propis de transport des de la parada fins a la casa de colònies, segons la temporada i disponibilitat.

Distàncies

Barcelona 109,00 km
Girona 43,00 km
Tarragona 196,00 km
Lleida 245,00 km
Palamòs 1,00 km

Adreça

Mas Gorgoll

Carrer de Mas Gorgoll, 1
17230 - Palamós
(Baix Empordà)

Girona - Costa Brava

Girona - Costa Brava

Bufa ventet de Garbí, vent en popa i mar bonança, que anirem cap a llevant, fins a la ratlla de França!

Moltes són les havaneres que parlen de la Costa Brava, costa gironina que comença a la roca de Sa Palomera (Blanes) i que acaba a la frontera amb França, al municipi de Portbou. La seva longitud és de 200 quilòmetres i limita al nord amb la costa vermella Rossellonesa i al sud amb la Costa del Maresme. Inclou el litoral de tres comarques: La Selva, El Baix Empordà i l'Alt Empordà.

La Costa Brava és sol, platja, cales amagades entre la vegetació, banys refrescants, aigües netes, tranquil·litat, camins de ronda, viles marineres amb encant, visitar el famós triangle del pintor
empordanés Salvador Dalí, els museus de Figueres, Púbol i Portlligat...

Del litoral, la natura hi té un protagonisme destacat, amb el Parc Natural del Cap de Creus, El Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà i el Parc Natural del Mongrí, les Illes Medes i el Baix ter, tres escenaris diversos, tres paratges de gran valor biològic.
Et captivarà per la bellesa de les platges i cales, autèntics paradisos amagats entre penya-segats, i viles de gran caràcter mediterrani com Cadaqués o Calella de Palafrugell, o indrets singulars com la Badia de Roses i els jardins botànics de Cap Roig, viles medievals com Tossa de Mar o Pals, el monestir de Sant Pere de Rodes i les ruïnes d'Empúries... i aixó n'és sols un tastet...

La Costa Brava és una suma de sensacions que et sorprendran, des de Blanes fins a Portbou.

Les comarques de l'interior de Girona son unes privilegiades pel que fa al patrimoni natural. Hi trobareu rius, boscos mediterranis i de ribera, serralades muntanyoses, camps, hortes i conreus, i, en general, un paisatge que ha sabut entrelligar el creixement urbà amb la preservació de l'entorn natural. Per tot aixó i molt més, les comarques de Girona tenen una tercera part del territori protegida com a espais d'interès natural.

Les comarques de l'interior de Girona destaquen per un paisatge clarament agrícola, ramader, i ens endinsen en la natura, de la mateixa manera també podem visitar alguns pobles o ciutats de caire medieval.

Si no saps que fer, pots planificar-te tot l'any a Girona, fent natura i tursime actiu, rutes vinícoles, visitar estanys, cicloturisme, vies verdes, BTT, senderisme...

També pots travessar la Garrotxa i Osona, passant per Besalú, tot caminant i descobrint el GR-2, que va des de la Jonquera fins al Besòs, concretament Aiguafreda.

 

 

Visites

Estany de Banyoles.
És el llac natural més gran de Catalunya i també es l'origen i principal signe d'identitat de la ciutat de Banyoles. Mesura aproximadament 2.150 metres de llargada i amb una amplada màxima de 775 metres. Sistema ambiental de notable valro, la comarca fa temps que clama perquè estigui considerat com a Parc Natural.

Parc Natural del Cap de Creus.
Protegint gran part de la península del Cap de Creus, és va crear el primer parc marítimo-terrestre de Catalunya.
Dominada per Penya-segats a causa de l'erosió provocada per la tramuntana i el mar, esdevé el darrer contrafort pirinenc dins la Mediterrània.

Les Gavarres.
Desprès d'haver estat intensament poblades, avui són pràcticament deshabitades. Bosquets de ribera marcadament mediterrànies, salamandres, llimacs i vidriol, tots ells cercant la humitat a la ribera, brolles, pinedes, alzinars i sureres, tot aixó i molt més al massís de les Gavarres.

Aiguamolls de l'Empordà.
Els Aiguamolls són un conjunt de maresmes generades per el curs final de la Muga, el Fluvià, el Ter i el Daró.  Comprèn un total de 4.824 hectàrees formades per dunes, llacunes salabroses i dolces, prats inundables i zones de conreu.
També és un bon indret per observar aus com, les cigonyes, l'ànec collverd, el Bernat Pescaire i la Fotja. Actualment també s'hi està reintroduint la llúdriga.

Illes Medes i l'Estartit.
Set illots que formen les illes Medes. Arxipèlag situat a poc més d'un quilòmetre de litoral de l'Estatit i formen part del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter. Aquestes illes són una gran reserva de fauna i flora marina.
El fons sorrenc permet el creixement de prats marins de Posidonia i les múltiples coves del fons de les illes permeten que el corall vermell es desenvolupi.

Alt Empordà.
Quan descobreixis la comarca, veuràs que sobretot és una terra acollidora per estar-s'hi, durant una escapada d'uns dies o unes vacances llargues.

Dansa de la Mort a Verges.
Processó tradicional de Dijous Sant a la població de Verges, representant una dansa basada en la dansa de la Mort que en l'època medieval era comú en l'Europa Occidental. Festa declarada d'interès nacional.

Oli de l'Empordà.
Els olivets de la carretera de l'Escala evoquen els camps d'oliveres de Grècia. Potser era la intenció dels Grecs quan van desembarcar a Empúries el 580 AC i van convertir aquesta zona en el gran trull de la Mediterrània.

Vies Verdes. Olot - Girona.
El tram Olot-Giroan és un traçat més de les Vies Verdes. Un traçat de 57 quilòmetres que travessa tres comarques i dotze pobles. Recorrent les valls del riu Fluvià, Brugent i Ter. Aquesta ruta té un suau pendent des d'Olot fins a Girona, i el seu punt més alt se situa al Coll d'en Bas, a 558 metres sobre el nivell del mar. Es pot fer a peu o en bicicleta.

Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura.
Cruïlles, ja ja surt als documents del s.X,  on bona part del seu territori es troba al paratge natural de les Gavarres, protegit com a Espai d'interès Natural, conserva l'escènica de nucli medieval. Monells, conserva diferents trams emmurallats i torres, i Sant Sadurní de l'Heura es vertebra a partir de la plaça i el carrer Major, convidant a passejar per el nucli històric.

Ruïnes d'Empúries. Ciutat Grega i Romana.
Porta d'entrada de la cultura grega i romana a la península ibèrica, Empúries és un jaciment excepcional i constitueix un lloc privilegiat per entendre l'evolució de l'urbanisme grec i analitzar l'urbanisme romà i la seva transformació durant l'època imperial.
Empúries, punt de partida del GR-1, sender històric que uneix Sant Martí d'Empúries fins a Fisterra, Galícia, passant per Banyoles, Ripoll, Sant Llorenç de Morunys, o el congost de Mont-rebei.

 

 

 


Llegir més

Activitats escolars

- Programa d'educació infantil i Cicle Inicial: Mariners a la Mar
. Visita al Port de Palamós: el port, el vaixell i la llotja: Visitem el port pesquer de Palamós, just a l'hora que arriben els vaixells després d'una jornada de pesca. Observarem l'organització interna d'un port, coneixerem els diferents tipus d'embarcació, alhora que aprenem les parts més importants dels vaixells i veiem de prop algunes de les espècies més destacables del mediterrani. A la llotja del port viurem l'experiència de la subhasta de peix.
. Toca-toca a la platja: A través de diferents activitats infantils descobrim el mar a través de les mans. A ulls clucs, utlitzem el tacte per conéixer els habitants de la mar. Heu tocat mai un peix, tots tenen el mateix tacte? I el placton, la sorra, les roques.... Tocant, tocant anem explorant, aprenent i treient les nostres pròpies conclusions.
. Sala dels Aquaris, observació dels habitants del mar: A la sala dels aquaris de la casa de colònies comptem amb la reproducció exacta dels principals hàbitats que trobem al Mar Mediterrani segons el nivell de profunditat, des del rompent fins a la mar més profunda. Observem i descobrim què mengen, com es relacionen i com les espècies s'adapten a les condicions de cada nivell.
. El fons del mar: projeccions 360º: Bombolla inflable on realitzarem un autèntic viatge al fons de mar gràcies a la utlització de les noves tecnologies, ens endinsem al fons del Mediterrani per descobrir els àbitats segons el nivell de profunditat i els secrets dels vaixells enfonsat enfront de la costa de Palamós.

- Programa de Cicle Mitjà i Cicle Superior: A tota vela

. Excursió al Port, el museu, el port, el vaixell i la llotja: Visitem el port pesquer de Palamós, just a l'hora que arriben els vaixells després d'una jornada de pesca. Observarem l'organització interna d'un port, coneixerem els diferents tipus d'embarcació, alhora que aprenem les parts més importants dels vaixells i veiem de prop algunes de les espècies més destacables del mediterrani. A la llotja del port viurem l'experiència de la subhasta de peix.
. Sala dels Aquaris, observació dels habitants del mar: A la sala dels aquaris de la casa de colònies comptem amb la reproducció exacta dels principals hàbitats que trobem al Mar Mediterrani segons el nivell de profunditat, des del rompent fins a la mar més profunda. Observem i descobrim què mengen, com es relacionen i com les espècies s'adapten a les condicions de cada nivell.
. Immersió al Mediterrani, projeccions 360º: Bombolla inflable on realitzarem un autèntic viatge al fons de mar gràcies a la utlització de les noves tecnologies, ens endinsem al fons del Mediterrani per descobrir els àbitats segons el nivell de profunditat i els secrets dels vaixells enfonsat enfront de la costa de Palamós.
. Treball de camp al litoral: Com es formen les platges i espigons? Què ha fet que la nostra costa sigui com és? La combinació del temps, la força de la mar i els moviments de la Terra han dibuixat la nostra costa. Amb anemòmetres, baròmetres, termòmetres de terra i aigua, garbells, pales, etc. ens convertim en científics i arqueòlegs de la platja per descobrir mitjançant un autèntic treball de camp els secrets que s'hi amaguen.

Activitats AMPA/AFA

Escola de Mar i Aventura. Colònies 24 h per AMPA / AFA. Estada de 2 o 3 dies.

  • TOTS

Colònies tot l’any! Tots els caps de setmana, els ponts i també per a les vacances de Setmana Santa i d’estiu! Amb monitors les 24h. TAMBÉ AMB POSSIBILITAT DE FER-LES EN ANGLÈS
Us proposem unes colònies divertidíssimes a una Masia amb encant d'estil colonial, amb grans espais exteriors (bosc amb cabanes, mini granja, camp de futbol), grans habitacions col.lectives de 4 a 16 places amb amplis interiors.

Programa d'activitats (pot patir variacions segons les edats dels participants)
Submarinisme/Snorkeling. (A partir de l’1 de maig)Sense neoprè però ben equipats amb tubs i ulleres, descobrirem el fons marí...(Disponible per Cicle Mitjà, Superior i ESO)
A l'Abordadtge!. Aventura als arbres!. Parc acrobàtic sobre els arbres on ens convertirem en autèntics pirates! Sobre cordes, ponts i xarxes aventura sense límit! (Disponible per Cicle Mitjà, Superior i ESO)
Room Escape. Descobrim l’entorn. En un recorregut especialment preparat, demostra les teves habilitats i enginy d’investigador i resol el misteri de Mas Gorgoll. (Disponible per Cicle Mitjà, Superior i ESO)
El Camí de Ronda. Agafa't fort a la nostra banana inflable perquè si rellisques ... et mullaràs! I molt (Disponible per a totes les edats)
Museu de la Pesca i La Llotja. El Port des de dins. Pugem dalt d’un vaixell pesquer, participem a la subhasta del peix i veiem l’arribada dels vells llops de mar. (Disponible per a totes les edats)
L'Espill. El mar com mai l’havíeu vist. Veurem un audiovisual molt especial i descobrirem plegats totes les curiositats del mar.
Tir amb Arc. Pirates... afinem punteria! Uns autèntics pirates de mar han d’entrenar la seva punteria... No hi haurà cap tresor que se’ns resisteixi!
Jocs de Nit i Vetllada.

Què cal portar?

Motxilla o bossa
Sac de dormir
Roba de recanvi (còmoda)
Impermeable
Pijama
Tovallola
Gorra
Pantalons curts i llargs
Mudes de roba interior
Llanterna
Estris d’higiene personal
Calçat esportiu
Banyador i tovallola
Xancletes tancades
Crema Solar

+info