General

Mas Les Coromines està situada al mig d’una vall a la comarca del Ripollès, província de Girona.

Pertany al terme municipal de Campdevànol i està emplaçada al Km. 6, Hm. 2 de la carretera de Campdevànol a Gombrèn.

El poble de Gombrèn es troba a 2Km. Hi ha una drecera que per la qual caminant s’hi està uns 15 minuts aproximadament.

De Barcelona està situada a 115Km. 1h de trajecte amb cotxe aproximadament.

Es troba a 40 minuts (aproximadament) de l’estació d’esquí de la Molina i a 1h de Núria (aproximadament) contant el cremallera.

La casa

La casa té una capacitat de fins a 80 persones i disposa de 2 menjadors independents.

Les habitacions estan distribuïdes en una de 26, una de 24, dos de 8, una de 6 i dues de 4 places en total.


Inscrita en el registre d’instal·lacions juvenils amb el nº CC000255

Casa de Colònies Mas les Coromines
Mas Les Coromines S/N
17530 Campdevànol, Ripollès

Exteriors

La casa compta amb pati tancat, font d'aigua particular, camp de futbol, 19 hectàrees de bosc, prats i conreus, animals domèstics: vaques, gallines, oques i piscina (17x8x1,60).

Cal saber...

Llocs d'interès: La vall on està situada la casa és de gran interès romànic, ja que es poden visitar diferents capelles a peu:

St. Pere i Sta. Mª de Montgrony (a 1 hora i 20 minuts aproximadament).
St. Pere d'Aüira (1 hora i 30 minuts aproximadament).
St. Joan de Mata i el Castell de Mataplana (1h i 30 minuts aproximadament).

Excursions amb autocar:

Monestir de Ripoll i Museu (10Km).
Monestir de St. Joan de les Abadesses (20Km).
La pobla de Lillet, Fonts del Llobregat, Planoles, Ribes de Freser.
Volcans de la Fageda.

Habitacions

La masia està reformada i habilitada per colònies i convivències. Consta de tres plantes distribuïdes de la següent manera:

A la planta baixa hi ha la sala d'estar amb llar de foc, dormitori, sala d'activitats, lavabos i dutxes.

A la primera planta s'hi troba la cuina, menjador, dormitoris, lavabos i dutxes.

La casa té habitacions petites amb banys i dutxes de 4 a 8 places

La capacitat total de la casa és de 45 places.

Serveis

  • Allotjament
  • Calefacció
  • Camp d'esports
  • Pensió completa
  • Piscina

Distàncies

Barcelona 117 km
Girona 113 km
Lleida 201 km
Tarragona 206 km

Adreça

Mas Les Coromines

Barri de Sant Quinti Puigrodon, 3
17530 - Campdevànol
(Ripollès)

Pirineus

Pirineus

Entre el cel i la terra, el Pirineu català és un conjunt de serres situades al nord de Catalunya i que s'estén des del cap de Creus fins a la Vall d'Aran. Un lloc on la natura gaudeix de la seva màxima expressió i acabar al capvespre descansant per l'endemà començar una nova experiència.

Els cims més elevats són l'Aneto (3.404 m), el pic de Pocets (3.375 m ), el Mont Perdut (3.355 m), la punta d'Astorg (3.355 m) i el pic Maldito (3.350 m),  i tot els Pirineus ocupen una llargada de 425 km i una amplada que no supera els 100 km.

Malgrat la seva unitat com a massís, es convenient dividir la serralada que conforma el Pirineu segons el seu context: Pirneu Català, Occità, Aragonès i Basc, Pirineu de Girona o Pirineu de Navarra.
Les valls que s'amaguen entre les diferents serres que conformen el Pirineu tenen un caràcter i una simbologia molt representativa; la Vall de l'Alt Ter, del Freser, la Vall Fosca, la Vall de Boí, Val d'Aran, Vall d'Ordesa...

El paisatge prepirinenc és típic a l'alta i mitja muntanya alpina. Els petits estanys s'agrupen en gran nombre, gran quantitat de cascades, penya-segats o congosts, com el de Mont-Rebei.
La fauna és molt variada a cada zona, amb cavalls pirinencs, ós bru, xoriguer gros, la marmota, el porc senblar, isards, llops, cèrvols, línx, àguiles, trencalós, falcons...

Visites

Vall de Núria.

Estació d'alta muntanya, situada al Pirineu Oriental, en el terme de Queralbs. Dominant un dels punts més elevats de la Vall de Ribes, està envoltat de cims de gairebé 3.000 metres i d'on neixen multitud de fonts i torrents. Amb un transport singular; el cremallera, que té un recorregut de 12,5 km i supera un desnivell de més de 1.000 metres.

El Pedraforca.

Emblemàtica muntanya de Catalunya, situada entre Saldes i Gósol, a la comarca del Berguedà. Tot el massís del Pedraforca està declarat paratge natural d'interès Nacional i forma part del Parc Natural del Cadí-Moixeró.

Vall de Ribes.

Situada al nord-oest de la comarca del Ripollès, comprèn els pobles de Campelles, Pardines, Planoles, Queralbs, Toses i Ribes de Freser, capital de la Call. La riquesa ecològica de l'entorn és el principal atractiu, on, a més, l'aigua és present en qualsevol racó prenent forma de font, doll o torent.

La Cerdanya.

La diversitat i la bellesa paisatgística és molt evident; des dels trets purs mediterrani fins als prats alpins. S'anomena també la Gran Vall del Pirineu i el conjunt muntanyós que el rodeja està conformat per la Serra del Cadi, La Serra del Moixeró i altres massissos més orientals com la Tossa d'Alp i el massís del Pedraforca.

Val d'Aran.

L'essència dels Pirineus, una vall atlàntica on l'orografia, amb valls penjades, cims per damunt dels 2000 metres i neus perpètues, i una singularitat idiomàtica: l'aranès. La vall està envoltada d'altes muntanyes, fet que condiciona el seu clima i la relació amb la resta de poblacions.

La Molina - La Masella.

Tant a l'estiu com a l'hivern, aquestes dues estacions de muntanya ofereixen un munt d'activitats familiars.  Durant l'hivern, La Masella, amb 18 remuntadors i 65 pistes, 1 snowparc i amb una cota màxima de 2.535 m, i la Molina, amb un domini esquiable de 66 km, 14 remuntadors i 54 pistes, i durant l'estiu circuit termal, parc d'aventura, bike park... molts son els motius per visitar les estacions de muntanya tot l'any.

La Patum de Berga.

Festa declarada patrimoni oral i immaterial de la humanitat per la UNESCO.  Festa tradicional i popular que es celebra durant la festivitat de Corpus. Aquesta festa representa una lluita entre moros i cristians i consisteix en diferents representacions i molta presència de foc i pirotècnia.

Congost de Mont-rebei.

Una de les joies de la corona del Pirineus, el congost que forma el riu Noguera Ribagorçana, és l'espai natural i reserva natural del Congost de Mont-rebei. Presumeix de ser pràcticament verge i únicament és travessat per un camí de ferradura parcialment excavat a la roca i amb parets que arriben a assolir més de 500 metres de caiguda vertical i amb punt on l'amplada mínima és sols de 20 metres .

 

 

Us recomanem visitar la xarxa de senders i fer-vos una ruta a mida ja sigui amb Itinerànnia i elcami.cat

 


Llegir més

Activitats escolars

Un Mas del Pirineu i el seu entorn. Estada de 2 dies.

  • EINF
  • CI
  • CM

Durant dos dies, descobrirem el mas i el seu entorn.

Les activitats proposades són:

Joc de situació a la casa: per poder conviure durant dos dies, hem de conèixer on ens allotjarem i els seus entorns i així poder-nos-hi moure tranquil·lament.

Visita a la granja de vaques: activitat de mig dia per conèixer la cria ecològica de vedells que hi ha al costat de la casa de colònies.

Descoberta de l’entorn (bosc o riu): activitat de mig dia per descobrir què envolta el mas, ja sigui el bosc, amb els seus colors, les olors, els animals que hi viuen,... o la riera, buscant animals aquàtics o observant el bosc de ribera i descobrint si està en bon estat.

Una Aventura al Ripollès. Estada de 3 dies.

  • EINF
  • CI

Les activitats proposades són:

Joc de situació a la casa: per poder conviure durant dos dies, hem de conèixer on ens allotjarem i els seus entorns i així poder-nos-hi moure tranquil·lament.

Visita a la granja de vaques: activitat de mig dia per conèixer la cria ecològica de vedells que hi ha al costat de la casa de colònies.

Estiulaventura: caminada fins al parc d’aventura, per gaudir enfilats als arbres i tirar-se en tirolina.

Descoberta de l’entorn (bosc o riu): activitat de mig dia per descobrir què envolta el mas, ja sigui el bosc, amb els seus colors, les olors, els animals que hi viuen,... o la riera, buscant animals aquàtics o observant el bosc de ribera i descobrint si està en bon estat.

+info