General

Mas Olivet és un Centre Escolta situat al terme de Maçanet de Cabrenys, dins de la Comarca de l’Alt Empordà. Aquest municipi està situat en el Pirineu Gironès, on passen diversos
itineraris entre ells el GR-11, i on podem trobar el Pantà de la Boadella, per poder fer una descoberta diferent.

Ens trobem a la vall del riu d’Arnera, que neix al massís de les Salines (inclòs en el Pla d’Espais d’Interès Natural –PEIN- i en la xarxa europea Natura 2000). La vegetació de la zona és molt variable i ve marcada pel considerable canvi d’altitud entre la cota mínima i la màxima. A l’entorn del Mas Olivet podem gaudir de quatre tipus de bosc: la verneda, el bosc de pinassa (tots dos catalogats com a “prioritaris” per la xarxa europea Natura 2000), la castanyeda i l’alzinar de sureres.

Ben a prop es troben els terrenys d’acampada La Farga de l’Olivet i El Molí de l’Olivet, de la xarxa de Campaments i més.

La casa

Compta amb 33 places totals.

5 habitacions
Cuina-menjador, totalment equipada (cuina de gas de 4 focs, forn, microones, campana extractora, 2 neveres, congelador domèstic, rentaplats, rentadora, TV i estris de cuina)
Calefacció (estufes elèctriques)
2 sales polivalents
6 vàters i 6 dutxes d’aigua calenta
Esplanada de joc: a 25 metres de la casa
Lloc de bany (riu proper)
​Apte per a persones amb mobilitat reduïda

Planta baixa (17 places)
1 habitació amb 3 lliteres: 6 places
1 habitació amb 4 llits individuals: 4 places
1 habitació amb 3 llits individuals: 3 places
1 habitació amb 2 llits individuals i 1 llitera: 4 places

Primer pis (16 places)
1 habitació amb 8 lliteres: 16 places

Dades d’interès

Inscripció al Registre d’Instal.lacions Juvenils en tràmit

Refugi Mas Olivet
17720 Maçanet de Cabrenys
(Alt Empordà)
+ Info i reserves

Exteriors

Zona de joc: a 25 metres de la casa
Lloc de bany (riu proper)

Cal saber...

Ens trobem a la vall del riu d’Arnera, que neix al massís de les Salines (inclòs en el Pla d’Espais d’Interès Natural –PEIN- i en la xarxa europea Natura 2000). La vegetació de la zona és molt variable i ve marcada pel considerable canvi d’altitud entre la cota mínima i la màxima. A l’entorn del Mas Olivet podem gaudir de quatre tipus de bosc: la verneda, el bosc de pinassa (tots dos catalogats com a “prioritaris” per la xarxa europea Natura 2000), la castanyeda i l’alzinar de sureres.

Ben a prop es troben els terrenys d’acampada La Farga de l’Olivet i El Molí de l’Olivet, de la xarxa de Campaments i més

Habitacions

Planta baixa (17 places)
1 habitació amb 3 lliteres: 6 places
1 habitació amb 4 llits individuals: 4 places
1 habitació amb 3 llits individuals: 3 places
1 habitació amb 2 llits individuals i 1 llitera: 4 places

Primer pis (16 places)
1 habitació amb 8 lliteres: 16 places

Serveis

  • Adaptada
  • Allotjament
  • Calefacció
  • Dret a cuina

Com arribar

Tren
Línia de RENFE R11 Barcelona-Portbou, parada a Figueres, després autobús de línia fins a Maçanet de Cabrenys.

Autobús de línia
Empresa DAVID I MANEL, línia Figueres-Maçanet de Cabrenys. Telèfon 972672853.

En arribar a Maçanet de Cabrenys s’ha d’agafar la carretera en direcció a Tapis; passat Maçanet de Cabrenys, a 1km tribareu un trencant a mà esquerra, amb el cartell "Menhir de la Pedra Dreta", amb una pista que us durà directament a Mas Olivet. Seguiu-lo durant uns 400 metres.
Cotxe particular Des del punt d’origen hem d’anar cap a Figueres per la N-II o l’autopista A-7 (sortida 4 direcció La Jonquera). Agafem la carretera GI-502, carretera que va direcció Darnius i Maçanet de Cabrenys, s’ha de tenir en compte que aquesta carretera surt de la mateixa Nacional. Al arribar a Darnius hem d’agafar la carretera Gi-503 que porta directament a Maçanet de Cabrenys, continuem per la carretera que marca a Tapis; passat Maçanet de Cabrenys, a 1km trobareu un trencant a mà esquerra amb el cartell "menhir de la pedra dreta", amb
una pista que us durà directament a Mas Olivet. Seguiu-lo durant uns 400 metres. Si aneu amb autocar us podrà deixar en el trencant de la pista. Caldrà caminar uns 400 metres.

Adreça

Refugi Mas Olivet

17720 - Maçanet de Cabrenys
(Alt Empordà)

Girona - Costa Brava

Girona - Costa Brava

Bufa ventet de Garbí, vent en popa i mar bonança, que anirem cap a llevant, fins a la ratlla de França!

Moltes són les havaneres que parlen de la Costa Brava, costa gironina que comença a la roca de Sa Palomera (Blanes) i que acaba a la frontera amb França, al municipi de Portbou. La seva longitud és de 200 quilòmetres i limita al nord amb la costa vermella Rossellonesa i al sud amb la Costa del Maresme. Inclou el litoral de tres comarques: La Selva, El Baix Empordà i l'Alt Empordà.

La Costa Brava és sol, platja, cales amagades entre la vegetació, banys refrescants, aigües netes, tranquil·litat, camins de ronda, viles marineres amb encant, visitar el famós triangle del pintor
empordanés Salvador Dalí, els museus de Figueres, Púbol i Portlligat...

Del litoral, la natura hi té un protagonisme destacat, amb el Parc Natural del Cap de Creus, El Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà i el Parc Natural del Mongrí, les Illes Medes i el Baix ter, tres escenaris diversos, tres paratges de gran valor biològic.
Et captivarà per la bellesa de les platges i cales, autèntics paradisos amagats entre penya-segats, i viles de gran caràcter mediterrani com Cadaqués o Calella de Palafrugell, o indrets singulars com la Badia de Roses i els jardins botànics de Cap Roig, viles medievals com Tossa de Mar o Pals, el monestir de Sant Pere de Rodes i les ruïnes d'Empúries... i aixó n'és sols un tastet...

La Costa Brava és una suma de sensacions que et sorprendran, des de Blanes fins a Portbou.

Les comarques de l'interior de Girona son unes privilegiades pel que fa al patrimoni natural. Hi trobareu rius, boscos mediterranis i de ribera, serralades muntanyoses, camps, hortes i conreus, i, en general, un paisatge que ha sabut entrelligar el creixement urbà amb la preservació de l'entorn natural. Per tot aixó i molt més, les comarques de Girona tenen una tercera part del territori protegida com a espais d'interès natural.

Les comarques de l'interior de Girona destaquen per un paisatge clarament agrícola, ramader, i ens endinsen en la natura, de la mateixa manera també podem visitar alguns pobles o ciutats de caire medieval.

Si no saps que fer, pots planificar-te tot l'any a Girona, fent natura i tursime actiu, rutes vinícoles, visitar estanys, cicloturisme, vies verdes, BTT, senderisme...

També pots travessar la Garrotxa i Osona, passant per Besalú, tot caminant i descobrint el GR-2, que va des de la Jonquera fins al Besòs, concretament Aiguafreda.

 

 

Visites

Estany de Banyoles.
És el llac natural més gran de Catalunya i també es l'origen i principal signe d'identitat de la ciutat de Banyoles. Mesura aproximadament 2.150 metres de llargada i amb una amplada màxima de 775 metres. Sistema ambiental de notable valro, la comarca fa temps que clama perquè estigui considerat com a Parc Natural.

Parc Natural del Cap de Creus.
Protegint gran part de la península del Cap de Creus, és va crear el primer parc marítimo-terrestre de Catalunya.
Dominada per Penya-segats a causa de l'erosió provocada per la tramuntana i el mar, esdevé el darrer contrafort pirinenc dins la Mediterrània.

Les Gavarres.
Desprès d'haver estat intensament poblades, avui són pràcticament deshabitades. Bosquets de ribera marcadament mediterrànies, salamandres, llimacs i vidriol, tots ells cercant la humitat a la ribera, brolles, pinedes, alzinars i sureres, tot aixó i molt més al massís de les Gavarres.

Aiguamolls de l'Empordà.
Els Aiguamolls són un conjunt de maresmes generades per el curs final de la Muga, el Fluvià, el Ter i el Daró.  Comprèn un total de 4.824 hectàrees formades per dunes, llacunes salabroses i dolces, prats inundables i zones de conreu.
També és un bon indret per observar aus com, les cigonyes, l'ànec collverd, el Bernat Pescaire i la Fotja. Actualment també s'hi està reintroduint la llúdriga.

Illes Medes i l'Estartit.
Set illots que formen les illes Medes. Arxipèlag situat a poc més d'un quilòmetre de litoral de l'Estatit i formen part del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter. Aquestes illes són una gran reserva de fauna i flora marina.
El fons sorrenc permet el creixement de prats marins de Posidonia i les múltiples coves del fons de les illes permeten que el corall vermell es desenvolupi.

Alt Empordà.
Quan descobreixis la comarca, veuràs que sobretot és una terra acollidora per estar-s'hi, durant una escapada d'uns dies o unes vacances llargues.

Dansa de la Mort a Verges.
Processó tradicional de Dijous Sant a la població de Verges, representant una dansa basada en la dansa de la Mort que en l'època medieval era comú en l'Europa Occidental. Festa declarada d'interès nacional.

Oli de l'Empordà.
Els olivets de la carretera de l'Escala evoquen els camps d'oliveres de Grècia. Potser era la intenció dels Grecs quan van desembarcar a Empúries el 580 AC i van convertir aquesta zona en el gran trull de la Mediterrània.

Vies Verdes. Olot - Girona.
El tram Olot-Giroan és un traçat més de les Vies Verdes. Un traçat de 57 quilòmetres que travessa tres comarques i dotze pobles. Recorrent les valls del riu Fluvià, Brugent i Ter. Aquesta ruta té un suau pendent des d'Olot fins a Girona, i el seu punt més alt se situa al Coll d'en Bas, a 558 metres sobre el nivell del mar. Es pot fer a peu o en bicicleta.

Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura.
Cruïlles, ja ja surt als documents del s.X,  on bona part del seu territori es troba al paratge natural de les Gavarres, protegit com a Espai d'interès Natural, conserva l'escènica de nucli medieval. Monells, conserva diferents trams emmurallats i torres, i Sant Sadurní de l'Heura es vertebra a partir de la plaça i el carrer Major, convidant a passejar per el nucli històric.

Ruïnes d'Empúries. Ciutat Grega i Romana.
Porta d'entrada de la cultura grega i romana a la península ibèrica, Empúries és un jaciment excepcional i constitueix un lloc privilegiat per entendre l'evolució de l'urbanisme grec i analitzar l'urbanisme romà i la seva transformació durant l'època imperial.
Empúries, punt de partida del GR-1, sender històric que uneix Sant Martí d'Empúries fins a Fisterra, Galícia, passant per Banyoles, Ripoll, Sant Llorenç de Morunys, o el congost de Mont-rebei.

 

 

 


Llegir més

Activitats familiars

EXCURSIONS POSSIBLES
A peu
 Camí vell de Maçanet a Tapís. Distància: 5 Km. Dificultat: mitjana
 Tapís-la Font Fresca. Distància: 1,4 km. Dificultat: baixa
 El pont de Can Poquet (circular). Distància: 2,5 km. Dificultat: baixa
 Volta a Tapís (circular). Distància: 5 km
 Les Salines (circular). Distància: 21,65 km. Dificultat: alta
 Mas Olivet-Santuari de Les Salines. Distància: 7,83 km. Dificultat: baixa
 GR-11: tram Maçanet-refugi Bassegoda. Distància: 27,37 km. Dificultat: alta
 El Fau-Riumajor. Distància: 13,07 km. Dificultat: mitjana
 GR-11: tram Albanyà – La Vajol. Distància: 25,16 km. Dificultat: baixa
 Visita al pantà de Boadella. Distància: 11,55 km. Dificultat: mitjana
 Excursió per a conèixer els arbres monumentals de Maçanet de Cabrenys
Revista Muntanya, núm. 817, 06/98
 Entorns de Maçanet (circular). Distància: 4,2 km. Dificultat: baixa

En bicicleta
 Els bosquets (circular). Distància: 3,38 km. Dificultat: baixa
 Ruta de les ermites (circular). Distància: 25,15 km. Dificultat: alta
 La Porrissa (circular).Distància: 13,95 quilòmetres. Dificultat: mitjana
 Volta al pantà (circular). Distància: 38,48 km. Dificultat: alta
 Els Senglanassos (circular).Distància: 38,66 km. Dificultat: alta
 Maçanet-Salines-Bassegoda (circular).Distància: 22,23 km. Dificultat:
mitjana
 Maçanet-Sant Llorenç de la Muga (circular). Distància: 37,68 km. Dificultat:
mitjana
 Maçanet-Figueres. Distància: 34,24 km. Dificultat: mitjana

+info