General

Mas Pinadella és un Mas rural que es troba a la Vall de Begudà, un petit poble dins el municipi de Sant Joan les Fonts, a la comarca de la Garrotxa. Aquesta es troba en un indret aïllat però en un lloc privilegiat dins la zona volcànica de la Garrotxa.

Molt a prop de pobles tant emblemàtics com Olot, Castellfollit de la Roca, Besalú, la Vall d’en Bas, Santa Pau…

La casa

Les instal·lacions i l’entorn de Mas Pinadella permeten l’estada a tot tipus de grups, fins a 72 places: famílies, escoles o esplais. Destacant la cuina casolana, el tracte humà, proper i personalitzat. Amb la possibilitat de poder escollir entre un gran ventall d’activitats destinades a fomentar l’Educació Ambiental, aprofitant l’entorn propi de la zona.

A Mas Pinadella, la granja escola es coneix i es viu de forma directa la vida a pagès, amb el conseqüent i necessari equilibri amb el medi que conté de forma implícita. Per altra banda aquest coneixement de la vida tradicional, del cicle natural i dels aliments, ens duu com a Granja Escola a treballar l’educació ambiental.

Dades d’interès

Inscrita en el registre d’instal·lacions juvenils amb el nº CC000261

Casa de colònies Mas Pinadella
Begudà
17857 – Sant Joan Les Fonts
(La Garrotxa)
+ Info i reserves

Exteriors

Piscina
Sala polivalent exterior (Octògon)
Granja escola (Estable de cavalls, galliner, coberts…)
Mòdul d’apicultura amb observatori d’abelles (apiari)
Zona d’acampada
Boscos i camps

Cal saber...

Cal saber

Habitacions

Habitacions de 18, 14, 9, 9, 8, 8 i 6 places

+info

Serveis

  • Allotjament
  • Calefacció
  • Dret a cuina
  • Pensió completa
  • Piscina

Com arribar

L’autocar arriba fins a 500 metres de la casa (10 minuts a peu).
La casa ofereix servei de transport per pujar l’equipatge.
La pista que arriba fins a la casa és accessible per a un turisme o un autocar petit.

Distàncies

Barcelona 116 Km
Tarragona 208 Km
Lleida 228 Km
Girona 58 Km
Olot 9 Km

Adreça

Mas Pinadella

Casa de colònies Mas Pinadella
Begudà
17857 - Sant Joan Les Fonts
(La Garrotxa)

Garrotxa

Garrotxa

La Garrotxa és una comarca muntanyosa situada al nord de Catalunya, a la conca alta del riu Fluvià, les capçaleres de la Muga i la riera d’Amer i de Llémena.

En aquesta comarca s’hi poden observar dos tipus de paisatge totalment diferents. Mentre que per bona part de la meitat sud s’hi estenen més de 40 volcans i diverses colades de lava formant un paisatge suau i sense gaires desnivells, protegit pel Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, des de la vall del riu Fluvià cap al nord el paisatge canvia radicalment, tornant-se més abrupte i escarpat amb abundants cingles i congostos. És l’alta Garrotxa, una àrea declarada Espai d’Interès Natural.

La vegetació als vessants més assolellats els ocupen les alzines, a les altres parts els roures, les fagedes i vernedes.

A la comarca, podeu fer infinitat de rutes i excursions. Ja sigui per la Zona volcànica, un passeig per Santa Pau, grederes del Croscat, la Fageda d'en Jordà, Besalú, Castellfollit de la Roca, Olot... Moltes són els motius per visitar la comarca, alguns més per repetir-hi nit.

Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa.

El Parc natural de la Zona volcànica de la Garrotxa és el millor exponent de paisatge volcànic de la península ibèrica. Té una quarantena de cons volcànics i més de 20 colades de lava.

Alta Garrotxa.

És un territori situat a cavall del Ripollès, la Garrotxa i l'Alt Empordà. Amb una orografia totalment abrupta, al llarg de la seva història ha condicionat el paisatge, la vegetació, la fauna i els assentaments humans. Manté un espai natural relativament aïllat i que conserva una riquesa biològica tant important que ha estat declarada Espai d'Interès Natural i designat com a Zona d'Especial Protecció per a les Aus.
El relleu el marca les valls profundes, envoltades de cingleres i parets de roca, que és el que dóna el nom de Garrotxa: terra aspre i de mala petja.

 

Visites

 

Parc Natural de la Zona volcànica de la Garrotxa

L'orografia, el sòl i el clima del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa proporcionen una vegetació variada, sovint exuberant, amb alzinars, rouredes i fagedes d’excepcional valor paisatgístic.
A l’interior d’aquest espai protegit s’han identificat 1.178 plantes amb flor i 261 espècies d’animals vertebrats. Pel Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa transcorren diversos itineraris pedestres que ens ofereixen indrets molt interessants. La majoria estan senyalitzats, excepte alguns dels més llargs que, si s’hi està acostumat, es poden seguir fàcilment amb l’ajuda del plànol-guia del Parc Natural. Aquests itineraris connecten sovint amb la xarxa de senders Itinerànnia.

 

La Fageda d'en Jordà.

Dels boscos de faigs més excepcionals l'occident d'Europa, aquest bosc creix en un terreny planer, assentat damunt d'una colada de lava procedent del volcà Croscat. Així li ofereix un relleu accidentat ja que es troba entre els vint-i-un volcans que formen part de la Zona Volcànica de la Garrotxa.
Al mitg de la Fa

 

Santa Pau i els fesols.

Santa Pau, declarada conjunt històric-artístic l'any 1971, preserva encara un caràcter medieval. Passejant per els carrers estrets i muralles, visitant el castell de la Baronia de Santa Pau, a peu de la serra de Finestrelles, et transporten a mitjans del segle XIII.
Blancs, menuts i arrodonits, amb un gust suau que els fa únics, els fesols de Santa Pau són declarats al 2015 com a Denominació d'Origen Protegida. Per els vols de mitjans gener, en veureu la seva fira, el l'anomenada Fira del Fesol de Santa Pau.

 

Besalú.

Bisuldunum era una fortalesa entre dos rius, el Fluvià i el Capellades. La vila de Besalú, nascuda entorn del turó ocupat per Castell Comtal i l'església de Santa Maria, fou declarada bé cultural d'interès nacional.
Amb una bellesa excepcional i un gran valor arquitectònic, la vila ens convida a entrar per el pont medieval i accedir al call jueu, la casa dels porxos, la plaça de la Llibertat...
Una de les festes més destacades és la de Besalú medieval, durant el primer cap de setmana de setembre, la fira de la ratafia, primer cap de setmana de desembre i Besalú Ciutat Jueva, a començament de març.

 

 

La Garrotxa, però, disposa d'altres espais naturals de valor incalculable, com l'Alta Garrotxa, un espai amb una important riquesa de patrimoni cultural: masies, llogarrets, ermites, places carboneres... que es dispersen per tot el territori i posen de manifest la importància que van tenir en el passat les activitats tradicionals, agrícoles i ramaderes d’aquesta zona.

 

Us recomanem visitar la xarxa de senders i fer-vos una ruta a mida ja sigui amb Itinerànnia i elcami.cat

 

 


Llegir més

Activitats escolars

La nostra oferta pedagògica consta de diferents tallers i activitats destinades a fomentar l’educació ambiental, aprofitant l’entorn propi de la zona, les instal·lacions i els recursos de que disposa la casa.

Vulcanisme: visita guiada al Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa (els volcans, les colades, la lava, la Fageda d’en Jordà…
Activitat amb cavalls: Aprenentatge de l’Art de l’equitació, tècniques i pràctiques. Despertar la conciencia de la relació amb el cavall i la interrelació del cavall amb les persones. Aplicació de les diferents disciplines a l’aprenentatge de la correcta actitud i noble comportament.
Integració a través del joc i l’acrobàcia, de correctes postures i actituds relacionades amb la vida. La postura correcta és actitud correcta.
Equinoteràpia per resolució de problemàtiques personals i dels cavalls. Redescobriment de l’Amor de/per la Natura. Aquesta activitat es realitza a Mas Sarradell.
Apicultura: observatori d’abelles, extracció de la mel, visita als brusc amb la vestimenta protectora…
Hort i Granja: visitar els animals de la granja, conèixer el seu origen, munyir les vaques…
Itineraris de natura i descoberta de l’entorn: fauna i flora, els ecosistemes, la interpretació del paisatge, el món rural… possibilitat de realitzar senderisme i excursions per l’Alta Garrotxa
Itinerari amb bicicleta de muntanya: circuit per pistes i camins per la Vall de Begudà i riu Turonell; orografia i interpretació del paisatge de l’itinerari. Mecànica bàsica i consells per prevenir incidents.
Tir amb Arc: història de l’arc, consells i normes per la prevenció d’incidents, posicions, postures bàsiques i tir a dianes fixes. Introducció a l’esport.
Iniciació a l’equitació: Coneixements bàsics per a la cura dels cavalls, conèixer l’equipament per a la munta, i ordres bàsiques per a muntar.
Passejades en cavall: cal demanar informació per fer aquest servei, ja que és extern a la casa.
Taller de fang: modelatge del fang i elaboració de diferents figures.
Taller de vímet/Cistelles: teixir de manera tradicional fibres vegetals per a l’elaboració d’una petita cistella de medul·la de rattan.
Taller de cuina: elaboració de galetes casolanes, pastissos, melmelades, pa, pizzes…
Gimcana Pagesa: Gimcana de proves relacionades amb el mont de la pagesia.
Orientació: Ruta d’orientació per als voltants de la casa amb l’ajuda d’un mapa, un guió i una brúixola
Jocs de nit i vetllades: en els diferents jocs de nit es treballa la tolerància i el respecte, la col·laboració, les pors i l’organització del grup d’una forma lúdica, motivadora i engrescadora.
Hi ha l’opció de fer senderisme i excursionisme per l’Alta Garrotxa i la Zona volcànica.

+info