General

La nostra casa es troba situada a les afores de la vila de Llinars del Vallès (Vallès Oriental). Pertany als Germans Maristes de Catalunya, presents en aquest lloc des l’any 1957, en el què era l’antiga masia de Can Marsans. Actualment la gestió de la casa de colònies la porta la Fundació Champagnat.

Des dels anys 80 funciona com a casa de colònies, legalitzada per la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya, amb el número 58, amb una capacitat de més de 200 places.

Seguint l’ideari marista de servei als infants i joves, intentem que les estades a casa nostra, a més de lúdiques, estiguin associades a la descoberta i vivència de valors. Aquest “valors de sempre” que fan anar endavant la nostra societat i que han de permetre canviar el món per fer-lo millor. La convivència, la formació, el joc i el contacte directe amb la natura són els nostres mitjans.

La casa

La casa disposa de tres espais diferents d’allotjament: La Casa, El Refugi, El Xalet.

La Casa
Tres dormitoris diferents que sumats donen capacitat d’allotjament a 139 persones.
El primer dormitori amb un total de 63 places, el segon amb 50 places i el tercer amb 26 places.
La Casa disposa de: 8 sales grans, 2 menjadors, 1 capella, claustre interior i una sala de jocs.

El Refugi
Amb una capacitat de fins a 66 persones.
El Refugi disposa de: cuina, menjador i 2 sales.

El Xalet
Capacitat: fins a 19 persones.
El Xalet disposa de cuina i menjador.

Exteriors dels allotjaments
Carpes de circ
2 camps de futbol de terra
1 pista de bàsquet nova
2 pistes de minibàsquet noves
1 camp de frontó
Piscina amb vigilant
Zona d’esbarjo
Zones de picnic
Gran aparcament

Dades d’interès


Inscrita en el registre d’instal·lacions juvenils amb el nº CC000058

Casa de Colònies Mogent
C-251 a 1,5 km de Sant Celoni
08450 – Llinars del Vallès
Vallès Oriental

Exteriors

A l'exterior de la casa de colònies Mogent, hi trobem:

Carpes de circ.
2 camps de futbol de terra
1 pista de bàsquet
2 pistes de minibàsquet
1 camp de frontó
Piscina
Zones d'esbarjo
Zones de picnic
Gran aparcament

Cal saber...

La casa es troba situada entre l'antiga Via Romana i el Parc Natural del Corredor - Montnegre.

Habitacions

La casa disposa de tres espais diferents d'allotjament: La casa, el refugi i el Xalet.

La casa
Amb capacitat total de 139 places, i tres dormitoris.
Dormitori 1. Amb un total de 63 places.
Dormitori 2. Amb un total de 50 places.
Dormitori 3. Amb un total de 26 places.

També disposa de 8 sales grans, 2 menjadors, 1 capella, claustre interior i sala de jocs.

El Refugi
Capacitat fins a 66 places. Disposa de cuina, menjador i 2 sales.

El Xalet
Capacitat fins a 19 places. Disposa de cuina i menjador.

Tour virtual

Serveis

 • Adaptada
 • Allotjament
 • Calefacció
 • Camp d'esports
 • Pensió completa
 • Piscina
 • Transport públic

Com arribar

Prendre autopista AP7, sortida 12 (Cardedeu) i seguir direcció Llinars / Sant Celoni (C-35)

Passada la sortida de Llinars del Vallès i passant per sota el pont de l'autopista, trobareu la Sortida Collsabadell / Can Prat.
Prendre direcció Llinars (C-251 / Av. Mas Bagà). A l'alçada del punt quilomètric 12 girar a l'esquerre i seguir la carretera fins arribar a la casa de colònies Mogent.

Adreça

Mogent

C-35, km 100
08450 - Llinars del Vallès
(Vallès Oriental)

Barcelona interior

Barcelona interior

Les comarques de l'interior de Barcelona amaguen molts racons on viure en harmonia amb la natura encara és possible. Una terra que et convida a descobrir ermites, castells i vestigis històrics d'èpoques diverses a un pas de la ciutat de Barcelona.

Terra de bruixes i bandolers, en un territori dominat per la pobresa, la desesperança i la por, l'espessor densa dels boscos de la Catalunya interor va ser l'escenari idoni per acollir les bruixes i bandolers dels segles XVI i XVII. Encara avui dia una munió de dites, llegendes i indrets ens recorden la seva història. Els vosc ha estat un lloc habitat per personatges reals i imaginaris, de mites i llegendes, que ara pots conèixer en l'escenari on van tenir lloc.

Amb accessos ràpids i ben comunicats, ens trobem en molts dels paratges que han conformat la geografia catalana, com el Parc Natural del Montseny, sens dubte el parc més visitat de Catalunya, el Moianès, pedra i aigua que modelen un paisatge únic,  la plana d'Osona, les Guilleries i el Collsacabra, la plana del Vallès Oriental, al peu del Montseny, el Penedès amb el seu caràcter vitivinícola, Montserrat, parada obligada de pelegrinatge, el Bages, camps de blat i vinya i pobles de carrerons empedrats, els cingles de Sant Llorenç del Munt i l'Obac, Cardona amb el castell i  conjunt medieval...

Difícil resumir i molt per descobrir en una terra de mil colors i de cor rural, on cada comarca amaga els seus tresors.

 

 

Visites

El Moianès.
Pedra i aigua modelen un paisatge únic que explica el pas del temps, la història i la personalitat d'un territori i els seus habitants, orgullosos de ser moianencs. El poble de l'Estany, Moià i el mercat dels diumenges, veure el "Nen de Moià" a les coves del Toll, poues de glaç, Castellcir, Castellterçol... i molt més trobareu a aquesta nova comarca.

GR177 o Ronda del Moianès.
Sender de gran recorregut que discorre per els termes municipals del Moianès. Al ser un dels pocs senders de gran recorregut circular, pot tenir qualsevol punt de partida.

El Collsacabra.
El Collsacabra és una zona a cavall entre les comarques d'Osona, la Garrotxa i la Selva. Gran part de la seva superfície es troba dins els termes municipals de l'Esquirol, Cantonigròs, Falgars, Tavertet i Pruit. Collsacabra és un altiplà integrat a la serralada Transversal, alçat per característics cingles com Tavartet, el Far i l'Avenc.

Massís de les Guilleries.
Massís amb clar caràcter mediterrani i amb els embassaments de Sau i Susqueda, al Ter. El massís de les Guilleries el formen una munior de cims, cingleres i valls, formant una serralada molt complexa.

Bruixes i Bandolers.
La Catalunya interior va ser escenari d'un punyent malestar social a causa de la pobresa i desesperança dels seus habitants. Dones acusades de bruixaria i bandolers amb ànsies de revenja, coincidien en el boscos d'aquesta Catalunya profunda. Montseny, Guilleries i Lluçanès, tot un món per descobrir.

Parc Natural del Montseny.
Parc natural que protegeix part del Massís del Montseny, reserva de la Biosfera i situat a la serralada prelitoral, del qual n'és el massís més enlairat. Tres grans conjunts muntanyosos configuren el massís: Turó de l'Home, les Agudes, el Matagalls i El Pla de la Calma, que units pels colls de Sant Marçal i de Collformic, encerclen el massís.

l'Alt Penedès.
Un territori històric, capital del vi i del cava, món casteller, una capital medieval. El Penedès es transforma durant l'època de la verema, agita la comarca i omple les tines de nou vi. El castell de Sant Martí Sarroca, el Pantà de Foix, Pontons, les caves, Sant Sadurní d'Anoia, la fira del Gall del Penedès...

Sant Llorenç del Munt i l'Obac.
Cingles i canals, el singular paisatge del parc està format per cingles i monòlits de conglomerat rogenc, contrastat per el verd de les pinedes i alzinars. Podeu bastir el cim de la Mola, el monestir de Sant Llorenç del Munt, coves de Mura o Talamanca.

 


Llegir més

Activitats escolars

Temps d'Aventura Colònies 2 o 3 dies

 • CI
 • CM
 • CS

Teniu ganes de viure uns dies plens d’emocions?
Veniu a cremar adrenalina i energia amb les nostres colònies de Temps d’aventura.
Unes activitats pensades per als grups més intrèpids, on combinarem dinàmiques de grup amb proves de destresa i d’habilitat.
Gaudirem d’uns dies vibrants gràcies al nostre parc vertical, el rocòdrom i moltes dinàmiques més en un entorn natural que farà
encara més dinàmica la vostra sortida.
El parc vertical del bosc i el rocòdrom de la casa de colònies Mogent.
Encara no els coneixeu? Apunteu-vos-hi!

Programa d'activitats
• Presentació de les colònies
• Rocòdrom i Parc Vertical
• Slack Line
• Cursa d’orientació
• Lluita de gladiadors
• Taller de nusos / cabanes
• Balance Bike/Karts
• Tir amb arc
• Dinàmiques de Grup
• Guerra de Farina
• Joc de nit i/o Discoteca
• La Caixa de les Emocions

Viu el circ ! Estada de 2 o 3 dies

 • EINF
 • CI
 • CM
 • CS
 • NEE

Amb una carpa instal·lada a la gran esplanada, s'organitzen un conjunt d'activitats relacionades amb el circ i l'espectacle.

Programa d'activitats
Malabars. Masses, diàbolos, plats xinesos...
Circ. Equilibri amb cinta plana, habilitats, acrosport, punteria...
Espectacle. Preparació i presentació d'un espectacle.
Taller de caracterització. Ens pintarem i maquillarem.
Taller de malabars. Ens fabricarem les nostres boles i practicarem malabars.

El Bosc dels Sentits Sortida d'un dia

 • EINF
 • CI
 • CM

Aquesta és una sortida on els participants coneixeran un entorn diferent i s’habituaran a les sortides a l’exterior dels seus centres educatius. Aprendran una mica més sobre el seu cos treballant la propiocepció i la percepció sensitiva a través de la utilització de l’entorn natural: ens endinsarem en els boscos del Parc Natural del Montnegre-Corredor per descobrir-ne tot el que amaguen a través dels sons i sorolls, del que veiem, del que toquem, de les olors que desprenen plantes i del propi gust que alguns dels fruits posseeixen. Cada participant s’emporta una bosseta de les olors feta per si mateix cap a casa!

Programa d'activitats
· Presentació de l’activitat
· Introducció i faula del follet dels sentits
· Prova del tacte
· Prova de l’oïda
· Prova del gust
· Prova de l’olfacte
· Prova de la vista

Viu el Circ! Sortida d'un dia

 • EINF
 • CI
 • CM

Viu el circ és una de les activitats més antigues que realitza Mogent, així com de les més reclamades. Passen els anys però no passa de moda. A més a més, a la casa de colònies Mogent podreu gaudir-la a la carpa de circ instal•lada a l’esplanada. Un curs més, mantenim aquesta proposta que es caracteritza perquè és una activitat divertida i entretinguda que combina activitats d’habilitat, manualitats i caracterització. Cada participant s’emporta la pilota, el nas o el titella fet per si mateix cap a casa!

Programa d'activitats
· Espectacle/Presentació de Clown
· Taller de caracterització
· Taller de pilota malabar/nassos/titelles (en funció del cicle)
· Pràctica de malabars
· Equilibris
· Circuit d’habilitat i psicomotricitat
· Punteria

Viu el Circ! Sortida d'un dia

 • CM
 • CS
 • ESO
 • BATX

Us presentem una activitat pensada per a aquells grups escolars que comencin un nou curs i vulguin conèixer millor els seus nous companys de classe, d’escola o d’institut.
És una activitat ideal per establir vincles amb els companys i companyes a través de dinàmiques de grup, de jocs, de proves, de tallers, entre moltes altres. Ho recomanem enèrgicament a grups d’ESO i Batxillerat, sobretot de primer any, ja que acaben de contactar, vénen d’escoles diferents i es coneixen poc.
Cada grup té la seva idiosincràsia; per tant, l’activitat s’adapta al grup i no el grup a l’activitat.

Programa d'activitats
· Presentació de l’activitat.
· Cooperació: acrosport, la cremallera, el camí dels pneumàtics, sky 5, som arquitectes, sacs gegants, buscamines gegants, que rutlli la bola, el telèfon, les cadires de la unió.
· Coneixença: la ceba, la flor, el joc del petó, el pistoler, ordena’t.
· Alliberar tensions: estira la corda, guerra farina, tot s’hi val.
· Confiança i autoestima: mímica, et guio, ens pintem la cara, em deixo caure.

Temps d'Aventura Colònies 2 o 3 dies

 • CI
 • CM
 • CS

Teniu ganes de viure uns dies plens d’emocions?
Veniu a cremar adrenalina i energia amb les nostres colònies de Temps d’aventura.
Unes activitats pensades per als grups més intrèpids, on combinarem dinàmiques de grup amb proves de destresa i d’habilitat.
Gaudirem d’uns dies vibrants gràcies al nostre parc vertical, el rocòdrom i moltes dinàmiques més en un entorn natural que farà
encara més dinàmica la vostra sortida.
El parc vertical del bosc i el rocòdrom de la casa de colònies Mogent.
Encara no els coneixeu? Apunteu-vos-hi!

Programa d'activitats
• Presentació de les colònies
• Rocòdrom i Parc Vertical
• Slack Line
• Cursa d’orientació
• Lluita de gladiadors
• Taller de nusos / cabanes
• Balance Bike/Karts
• Tir amb arc
• Dinàmiques de Grup
• Guerra de Farina
• Joc de nit i/o Discoteca
• La Caixa de les Emocions

Activitats familiars

Passar el dia.
Horari de 9.30 fins a les 20.00
Gaudiu de les instal·lacions exteriors (camps de futbol, bàsquet...) Podeu fer ús de les graelles i les taules que hi ha a l'exterior.
Preu adult 5,00 € / Infantil 2,50 €
(a partir de juny podeu incloure la piscina per 1,00 €)

Amb activitat de circ.
Activitat que dura 2,5 h, grup mínim de 10 nens.
Preu 6,00 € (a partir de 4 anys)

+info