General

La casa de Colònies de Montpol neix de la il·lusió de crear una escola de música a la natura, un espai on el silenci que es respira i la música que fan els infants s’uneixin per donar valors i coneixements musicals envoltats de natura, on la imaginació i la fantasia es potencien.

Montpol es troba ubicada al terme municipal de Lladurs al Solsonès, Pre-Pirineu a 3,5 km del riu Ribera Salada, en un indret únic envoltat de natura, en un entorn tranquil
fora de qualsevol nucli urbà i amb espectaculars vistes a les muntanyes que l’envolten.

El terreny d’acampada sempre és un complement de la casa. És a dir, per poder fer ús del campament hi ha d’haver un mínim de 25 places plenes a la casa, ja que el campament utilitza les instal·lacions d’aquesta ( cuina, lavabos, dutxes, menjador, sala polivalent…).

El Terreny d’acampada

El terreny d’acampada te una capacitat per a 26 places, podent arribar a 35 places en funció de l’ocupació de la casa.

El terreny està situat a 50m de la casa en una esplanada amb un punt d’aigua i de llum.

Els serveis que es poden fer servir son tots els de la casa:
-Cuina-rebost
-Menjador
-5 wc
-6 dutxes
-Sala polivalent
-Carpa de 5x10m
-Porxo
-Manega i aspersors per a jocs d’aigua

La Casa de Colònies disposa instal·lacions adequades per estades de grups, famílies, esplais, caus… per fer-hi cursos, colònies escolars i d’estiu, campaments, celebracions, activitats musicals i de tot tipus!

S’ofereix als grups que hi fan estada un tracte familiar i menjar casolà.

Dades d’interès

Casa de Colònies Montpol
Rectoria de Montpol
25283 – Lladurs
(Solsonès)

Inscrita en el registre d’instal·lacions juvenils amb el nº CC000439

Exteriors

La casa disposa de dues carpes, porxos, terreny d’acampada, punt d’aigua i de llum, taules i bancs.

El bosc dels montpolins, el bosc dels ritmes, el laberint, el jardí de les miniatures i molt de camp i bosc per córrer.

Cal saber...

Llocs d’interès
●El riu Ribera Salada ( 3,4 Km)
●La roca de Montpol ( 2,5 Km a peu)
●El santuari de Massarrúbies ( 6,8 Km)
●Salí de Cambrils ( 11,6 Km)
●Solsona ( 18,5 Km)
●Zoo dels pirineus ( 25 Km)
●Estació d’esquí Port del Comte (30 Km)
●La Vall del Lord (20 Km)

Serveis

  • Allotjament
  • Dret a cuina
  • Pensió completa

Com arribar

Un cop a Solsona, us faltaran uns 20/22 km. Hi ha dues maneres d’arribar-hi. En les dues opcions cal agafar la carretera comarcal (C-26) que va de Solsona a La Seu d’Urgell / Andorra.

Opció 1.-
A 3,3 km de Solsona, cal agafar el trencall que diu La Cirera/Montpol/Cambrils (us faltaran 16 km per arribar a la Parròquia de Montpol).

Opció 2.-
La 2a té més quilòmetres de carretera comarcal, però algunes corbes menys (millor per als autocars).
A 12 km de Solsona, i un cop passat Castellar de la Ribera, cal agafar el trencall que diu Cambrils/Camp de golf i també Montpol.
(us faltaran 10 km per arribar a la Parròquia de Montpol / 1,5 km abans d’arribar hi ha de nou un trencall on diu Montpol).

Adreça

Casa de Colònies Montpol

Rectoria de Montpol
25283 - Lladurs
(Solsonès)

Pirineus

Pirineus

Entre el cel i la terra, el Pirineu català és un conjunt de serres situades al nord de Catalunya i que s'estén des del cap de Creus fins a la Vall d'Aran. Un lloc on la natura gaudeix de la seva màxima expressió i acabar al capvespre descansant per l'endemà començar una nova experiència.

Els cims més elevats són l'Aneto (3.404 m), el pic de Pocets (3.375 m ), el Mont Perdut (3.355 m), la punta d'Astorg (3.355 m) i el pic Maldito (3.350 m),  i tot els Pirineus ocupen una llargada de 425 km i una amplada que no supera els 100 km.

Malgrat la seva unitat com a massís, es convenient dividir la serralada que conforma el Pirineu segons el seu context: Pirneu Català, Occità, Aragonès i Basc, Pirineu de Girona o Pirineu de Navarra.
Les valls que s'amaguen entre les diferents serres que conformen el Pirineu tenen un caràcter i una simbologia molt representativa; la Vall de l'Alt Ter, del Freser, la Vall Fosca, la Vall de Boí, Val d'Aran, Vall d'Ordesa...

El paisatge prepirinenc és típic a l'alta i mitja muntanya alpina. Els petits estanys s'agrupen en gran nombre, gran quantitat de cascades, penya-segats o congosts, com el de Mont-Rebei.
La fauna és molt variada a cada zona, amb cavalls pirinencs, ós bru, xoriguer gros, la marmota, el porc senblar, isards, llops, cèrvols, línx, àguiles, trencalós, falcons...

Visites

Vall de Núria.

Estació d'alta muntanya, situada al Pirineu Oriental, en el terme de Queralbs. Dominant un dels punts més elevats de la Vall de Ribes, està envoltat de cims de gairebé 3.000 metres i d'on neixen multitud de fonts i torrents. Amb un transport singular; el cremallera, que té un recorregut de 12,5 km i supera un desnivell de més de 1.000 metres.

El Pedraforca.

Emblemàtica muntanya de Catalunya, situada entre Saldes i Gósol, a la comarca del Berguedà. Tot el massís del Pedraforca està declarat paratge natural d'interès Nacional i forma part del Parc Natural del Cadí-Moixeró.

Vall de Ribes.

Situada al nord-oest de la comarca del Ripollès, comprèn els pobles de Campelles, Pardines, Planoles, Queralbs, Toses i Ribes de Freser, capital de la Call. La riquesa ecològica de l'entorn és el principal atractiu, on, a més, l'aigua és present en qualsevol racó prenent forma de font, doll o torent.

La Cerdanya.

La diversitat i la bellesa paisatgística és molt evident; des dels trets purs mediterrani fins als prats alpins. S'anomena també la Gran Vall del Pirineu i el conjunt muntanyós que el rodeja està conformat per la Serra del Cadi, La Serra del Moixeró i altres massissos més orientals com la Tossa d'Alp i el massís del Pedraforca.

Val d'Aran.

L'essència dels Pirineus, una vall atlàntica on l'orografia, amb valls penjades, cims per damunt dels 2000 metres i neus perpètues, i una singularitat idiomàtica: l'aranès. La vall està envoltada d'altes muntanyes, fet que condiciona el seu clima i la relació amb la resta de poblacions.

La Molina - La Masella.

Tant a l'estiu com a l'hivern, aquestes dues estacions de muntanya ofereixen un munt d'activitats familiars.  Durant l'hivern, La Masella, amb 18 remuntadors i 65 pistes, 1 snowparc i amb una cota màxima de 2.535 m, i la Molina, amb un domini esquiable de 66 km, 14 remuntadors i 54 pistes, i durant l'estiu circuit termal, parc d'aventura, bike park... molts son els motius per visitar les estacions de muntanya tot l'any.

La Patum de Berga.

Festa declarada patrimoni oral i immaterial de la humanitat per la UNESCO.  Festa tradicional i popular que es celebra durant la festivitat de Corpus. Aquesta festa representa una lluita entre moros i cristians i consisteix en diferents representacions i molta presència de foc i pirotècnia.

Congost de Mont-rebei.

Una de les joies de la corona del Pirineus, el congost que forma el riu Noguera Ribagorçana, és l'espai natural i reserva natural del Congost de Mont-rebei. Presumeix de ser pràcticament verge i únicament és travessat per un camí de ferradura parcialment excavat a la roca i amb parets que arriben a assolir més de 500 metres de caiguda vertical i amb punt on l'amplada mínima és sols de 20 metres .

 

 

Us recomanem visitar la xarxa de senders i fer-vos una ruta a mida ja sigui amb Itinerànnia i elcami.cat

 


Llegir més
+info