General

El refugi Cap del Rec de Lles de Cerdanya està situat a peu de pistes de l’estació d’esquí. Molt a prop de la muntanya de Lles.
La situació del Refugi Cap de Rec és el lloc ideal com a base per a la pràctica de l’esquí nòrdic o de muntanya. A l’hivern s’hi pot practicar l’esquí nòrdic, raquetes de neu i activitats de neu. A l’estiu hi ha senders senyalitzats des del mateix refugi, així com la variant 10 del GR-11.

També està a la “Ruta dels Estanys Amagats” i dintre de la travessa per etapes Trinxat BTT.

La casa

El refugi Cap del Rec és on de ben petit en Killian Jornet va fer les seves primeres passes a la muntanya i a la neu. El seu pare, Eduard Jornet, va ser durant uns anys el guarda del refugi.

La seva ubicació i els 1960 m. d’alçada el converteixen en un lloc ideal per l’entrenament en alçada per a la majoria dels esports.

El refugi és obert i actualment s’integra dintre de la gestió de l’estació d’esquí nòrdic i muntanya de LLES.

Alhora, un lloc ideal per a fer servir les seves instal·lacions amb activitats per a totes les edats.

Dades d’interès

Refugi Cap del Rec
Refugi Cap de Rec, s/n
25726 – Lles de Cerdanya
(Cerdanya)

Exteriors

És un magnífic punt d’inici de nombroses excursions cap els Estanys de la Pera, Orri, Vall de la Llosa, Prat de l’Agna i molts altres.

Podreu practicar tot tipus d’activitats vinculades amb la neu i el medi natural més proper

Cal saber...

S’ofereix el servei de lloguer de material, tant per adults com per a infants, per a la pràctica de l’esquí i les raquetes de neu.

L’escola d’esquí ofereix tot tipus de serveis relacionats amb l’aprenentatge de l’esquí nòrdic.

La titulació i l’experiència del professorat garanteix la qualitat i seguretat en l’aprenentatge de les habilitats nòrdiques.

RESTAURANT

Restaurant especialitzat en servir plats a la carta típics de la regió i que, a més, prepara cada matí un bufet d’esmorzar continental i té servei de cafeteria per als hostes.

Habitacions

Disposa de dos tipus d'allotjament:

El compartit, és en habitació amb lliteres compartides de 32 persones de capacitat i amb bany compartit.

Habitació de 4 persones, en habitació complerta i bany compartit.

Serveis

  • Allotjament
  • Calefacció
  • Pensió completa

Pirineus

Pirineus

Entre el cel i la terra, el Pirineu català és un conjunt de serres situades al nord de Catalunya i que s'estén des del cap de Creus fins a la Vall d'Aran. Un lloc on la natura gaudeix de la seva màxima expressió i acabar al capvespre descansant per l'endemà començar una nova experiència.

Els cims més elevats són l'Aneto (3.404 m), el pic de Pocets (3.375 m ), el Mont Perdut (3.355 m), la punta d'Astorg (3.355 m) i el pic Maldito (3.350 m),  i tot els Pirineus ocupen una llargada de 425 km i una amplada que no supera els 100 km.

Malgrat la seva unitat com a massís, es convenient dividir la serralada que conforma el Pirineu segons el seu context: Pirneu Català, Occità, Aragonès i Basc, Pirineu de Girona o Pirineu de Navarra.
Les valls que s'amaguen entre les diferents serres que conformen el Pirineu tenen un caràcter i una simbologia molt representativa; la Vall de l'Alt Ter, del Freser, la Vall Fosca, la Vall de Boí, Val d'Aran, Vall d'Ordesa...

El paisatge prepirinenc és típic a l'alta i mitja muntanya alpina. Els petits estanys s'agrupen en gran nombre, gran quantitat de cascades, penya-segats o congosts, com el de Mont-Rebei.
La fauna és molt variada a cada zona, amb cavalls pirinencs, ós bru, xoriguer gros, la marmota, el porc senblar, isards, llops, cèrvols, línx, àguiles, trencalós, falcons...

Visites

Vall de Núria.

Estació d'alta muntanya, situada al Pirineu Oriental, en el terme de Queralbs. Dominant un dels punts més elevats de la Vall de Ribes, està envoltat de cims de gairebé 3.000 metres i d'on neixen multitud de fonts i torrents. Amb un transport singular; el cremallera, que té un recorregut de 12,5 km i supera un desnivell de més de 1.000 metres.

El Pedraforca.

Emblemàtica muntanya de Catalunya, situada entre Saldes i Gósol, a la comarca del Berguedà. Tot el massís del Pedraforca està declarat paratge natural d'interès Nacional i forma part del Parc Natural del Cadí-Moixeró.

Vall de Ribes.

Situada al nord-oest de la comarca del Ripollès, comprèn els pobles de Campelles, Pardines, Planoles, Queralbs, Toses i Ribes de Freser, capital de la Call. La riquesa ecològica de l'entorn és el principal atractiu, on, a més, l'aigua és present en qualsevol racó prenent forma de font, doll o torent.

La Cerdanya.

La diversitat i la bellesa paisatgística és molt evident; des dels trets purs mediterrani fins als prats alpins. S'anomena també la Gran Vall del Pirineu i el conjunt muntanyós que el rodeja està conformat per la Serra del Cadi, La Serra del Moixeró i altres massissos més orientals com la Tossa d'Alp i el massís del Pedraforca.

Val d'Aran.

L'essència dels Pirineus, una vall atlàntica on l'orografia, amb valls penjades, cims per damunt dels 2000 metres i neus perpètues, i una singularitat idiomàtica: l'aranès. La vall està envoltada d'altes muntanyes, fet que condiciona el seu clima i la relació amb la resta de poblacions.

La Molina - La Masella.

Tant a l'estiu com a l'hivern, aquestes dues estacions de muntanya ofereixen un munt d'activitats familiars.  Durant l'hivern, La Masella, amb 18 remuntadors i 65 pistes, 1 snowparc i amb una cota màxima de 2.535 m, i la Molina, amb un domini esquiable de 66 km, 14 remuntadors i 54 pistes, i durant l'estiu circuit termal, parc d'aventura, bike park... molts son els motius per visitar les estacions de muntanya tot l'any.

La Patum de Berga.

Festa declarada patrimoni oral i immaterial de la humanitat per la UNESCO.  Festa tradicional i popular que es celebra durant la festivitat de Corpus. Aquesta festa representa una lluita entre moros i cristians i consisteix en diferents representacions i molta presència de foc i pirotècnia.

Congost de Mont-rebei.

Una de les joies de la corona del Pirineus, el congost que forma el riu Noguera Ribagorçana, és l'espai natural i reserva natural del Congost de Mont-rebei. Presumeix de ser pràcticament verge i únicament és travessat per un camí de ferradura parcialment excavat a la roca i amb parets que arriben a assolir més de 500 metres de caiguda vertical i amb punt on l'amplada mínima és sols de 20 metres .

 

 

Us recomanem visitar la xarxa de senders i fer-vos una ruta a mida ja sigui amb Itinerànnia i elcami.cat

 


Llegir més

Activitats escolars

Colònies de Neu: Esquí Nòrdic. Estada de 2 o 3 dies.

  • CS
  • ESO

El refugi Cap del Rec està situat a peu de pistes de l’estació d’esquí i muntanya de LLES.

Es el lloc ideal com a base per a la pràctica de l’esquí nòrdic o de muntanya, les raquetes de neu a l’hivern. A l’estiu hi ha senders senyalitzats des del mateix refugi, així com la variant 10 del GR-11. També està a la “Ruta dels Estanys Amagats” i dintre de la travessa per etapes Trinxat BTT.

En aquest refugi és on de ben petit en Kiilan Jornet va fer les seves primeres passes a la muntanya i a la neu. El seu pare, Eduard Jornet, va ser durant uns anys el guarda del refugi.

La seva ubicació i els 1960 m. d’alçada el converteixen en un lloc ideal per l’entrenament en alçada per a la majoria dels esports.

La refugi és obert i actualment s’integra dintre de la gestió de l’estació d’esquí nòrdic i muntanya de LLES.

Programa d'activitats
Esquí Nòrdic amb monitors/es (3 hores diàries)
Ruta amb Raquetes de neu (3 hores diàries)
Tallers de Natura.

*Aquest programa inclou: Monitors/es especialitzats, forfet i assegurança de pistes cada dia i el lloguer de material (1 dia d'esquí i 1 dia de raquetes)

Instal·lacions esportives

Cap del Rec. Instal·lacions Esportives.

  • Clubs de BTT

Cap del Rec. Rutes en BTT.

Situat a Lles de Cerdanya, a tocar a l'estació de muntanya de Lles.
Hi ha senders senyalitzats des del mateix refugi, així com la variant 10 del GR-11.
La seva ubicació i els 1960 m. d’alçada el converteixen en un lloc ideal per l’entrenament en alçada per a la majoria dels esports..

Rutes BTT
Hi ha nombrosos recorreguts circulars;
Refugi Cap de Rec - Lles - Arànsel - Estany de la Pera
Refugi Cap de Rec - Pollineres - Lles
Ruta per els Estanys de la Pera
També podeu seguir els diferents recorreguts que ofereixen les pistes d'esquí i ideals per a BTT en temporada fora de neu. Plànol de pistes.

Esports d'hivern
A tocar de l'estació d'esquí i muntanya de Lles, estació ideal per a la pràctica d'esquí nòrdic i raquetes de neu.
Podeu consultar els planells i ofertes de l'estació aquí.

+info