General

La casa de Colònies Sant Aniol de Finestres, situada al poble de Sant Aniol, a la comarca de la Garrotxa i a l’últim poble de la Vall del Llémena i precisament el topònim “Finestres” fa referència al final de la vall.
El seu terme municipal limita al nord amb el terme de Santa Pau, al sud amb el d’Amer, a l’oest amb el de les Planes i Sant Feliu de Pallerols i a l’est amb Mieres i Sant Martí de Llémena.

Està envoltat per un semicercle de muntanya mitjana, amb el Puigsallança (1027 m), la Roca del castell de Finestres (957 m) o la Roca de Migdia (788 m).

La casa

La casa de colònies de Sant Aniol de Finestres s’estructura en tres plantes.
Disposa de calefacció al menjador i a la planta superior.

A la planta baixa hi ha la porta d’accés a la casa, la cuina, el menjador, la sala de monitors, un balcó i el rebost.
La cuina està equipada amb un mòdul de tres fogons i forn, nevera, congelador, rentaplats i microones.
Al menjador, amb capacitat per 60 persones, hi ha quatre taules grosses amb els respectius bancs. Podeu veure el planell de la planta baixa.

Al nivell superior hi trobem les habitacions. La distribució és la següent: una habitació gran amb onze lliteres (22 places), una habitació mitjana amb sis lliteres (12 places) i una habitació petita amb tres lliteres (6 places). També hi trobem la infermeria, on hi ha una llitera (2 places) i lavabo dins l’habitació. A les habitacions hi ha mantes i coixins.
Al costat de les habitacions hi trobem el lavabo, amb una pica grossa, tres lavabos i quatre dutxes. Podeu veure el planell de la planta superior.

Al nivell inferior hi ha les sales de tallers (quatre espais polivalents) i una porta d’accés a l’era.
Al costat de l’arcada d’accés a la casa hi trobem un mòdul exterior amb dutxes i lavabos. Podeu veure el planell de la planta inferior.

Així doncs, l’edifici compta amb 4 habitacions totals, amb una capacitat de fins a 40 places.

A l’exterior, zona verda on poder fer-hi activitats.
L’extensió total del terreny de la casa és d’aproximadament unes quatre hectàrees, tres hectàrees de bosc i una hectàrea dividida en nombroses feixes per a realitzar activitats.

Des de l’era s’accedeix a una feixa adjacent que es troba al mateix nivell. També en surt el camí que porta a les feixes inferiors. Les feixes inferiors, situades entre la casa i l’església, que es troba a uns trenta metres, són dues. Disposa de quatre feixes més que es troben seguint el camí ascendent que surt de la casa.

També trobareu un aparcament amb capacitat per entre deu i quinze cotxes a tocar de la casa.

Dades d’interès


Inscrita en el registre d’instal·lacions juvenils amb el nº CC000242

Casa de Colònies Sant Aniol
GI-530
17154 – Sant Aniol de Finestres
(La Garrotxa)
+ Info i reserves

+info

Serveis

  • Allotjament
  • Dret a cuina

Garrotxa

Garrotxa

La Garrotxa és una comarca muntanyosa situada al nord de Catalunya, a la conca alta del riu Fluvià, les capçaleres de la Muga i la riera d’Amer i de Llémena.

En aquesta comarca s’hi poden observar dos tipus de paisatge totalment diferents. Mentre que per bona part de la meitat sud s’hi estenen més de 40 volcans i diverses colades de lava formant un paisatge suau i sense gaires desnivells, protegit pel Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, des de la vall del riu Fluvià cap al nord el paisatge canvia radicalment, tornant-se més abrupte i escarpat amb abundants cingles i congostos. És l’alta Garrotxa, una àrea declarada Espai d’Interès Natural.

La vegetació als vessants més assolellats els ocupen les alzines, a les altres parts els roures, les fagedes i vernedes.

A la comarca, podeu fer infinitat de rutes i excursions. Ja sigui per la Zona volcànica, un passeig per Santa Pau, grederes del Croscat, la Fageda d'en Jordà, Besalú, Castellfollit de la Roca, Olot... Moltes són els motius per visitar la comarca, alguns més per repetir-hi nit.

Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa.

El Parc natural de la Zona volcànica de la Garrotxa és el millor exponent de paisatge volcànic de la península ibèrica. Té una quarantena de cons volcànics i més de 20 colades de lava.

Alta Garrotxa.

És un territori situat a cavall del Ripollès, la Garrotxa i l'Alt Empordà. Amb una orografia totalment abrupta, al llarg de la seva història ha condicionat el paisatge, la vegetació, la fauna i els assentaments humans. Manté un espai natural relativament aïllat i que conserva una riquesa biològica tant important que ha estat declarada Espai d'Interès Natural i designat com a Zona d'Especial Protecció per a les Aus.
El relleu el marca les valls profundes, envoltades de cingleres i parets de roca, que és el que dóna el nom de Garrotxa: terra aspre i de mala petja.

 

Visites

 

Parc Natural de la Zona volcànica de la Garrotxa

L'orografia, el sòl i el clima del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa proporcionen una vegetació variada, sovint exuberant, amb alzinars, rouredes i fagedes d’excepcional valor paisatgístic.
A l’interior d’aquest espai protegit s’han identificat 1.178 plantes amb flor i 261 espècies d’animals vertebrats. Pel Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa transcorren diversos itineraris pedestres que ens ofereixen indrets molt interessants. La majoria estan senyalitzats, excepte alguns dels més llargs que, si s’hi està acostumat, es poden seguir fàcilment amb l’ajuda del plànol-guia del Parc Natural. Aquests itineraris connecten sovint amb la xarxa de senders Itinerànnia.

 

La Fageda d'en Jordà.

Dels boscos de faigs més excepcionals l'occident d'Europa, aquest bosc creix en un terreny planer, assentat damunt d'una colada de lava procedent del volcà Croscat. Així li ofereix un relleu accidentat ja que es troba entre els vint-i-un volcans que formen part de la Zona Volcànica de la Garrotxa.
Al mitg de la Fa

 

Santa Pau i els fesols.

Santa Pau, declarada conjunt històric-artístic l'any 1971, preserva encara un caràcter medieval. Passejant per els carrers estrets i muralles, visitant el castell de la Baronia de Santa Pau, a peu de la serra de Finestrelles, et transporten a mitjans del segle XIII.
Blancs, menuts i arrodonits, amb un gust suau que els fa únics, els fesols de Santa Pau són declarats al 2015 com a Denominació d'Origen Protegida. Per els vols de mitjans gener, en veureu la seva fira, el l'anomenada Fira del Fesol de Santa Pau.

 

Besalú.

Bisuldunum era una fortalesa entre dos rius, el Fluvià i el Capellades. La vila de Besalú, nascuda entorn del turó ocupat per Castell Comtal i l'església de Santa Maria, fou declarada bé cultural d'interès nacional.
Amb una bellesa excepcional i un gran valor arquitectònic, la vila ens convida a entrar per el pont medieval i accedir al call jueu, la casa dels porxos, la plaça de la Llibertat...
Una de les festes més destacades és la de Besalú medieval, durant el primer cap de setmana de setembre, la fira de la ratafia, primer cap de setmana de desembre i Besalú Ciutat Jueva, a començament de març.

 

 

La Garrotxa, però, disposa d'altres espais naturals de valor incalculable, com l'Alta Garrotxa, un espai amb una important riquesa de patrimoni cultural: masies, llogarrets, ermites, places carboneres... que es dispersen per tot el territori i posen de manifest la importància que van tenir en el passat les activitats tradicionals, agrícoles i ramaderes d’aquesta zona.

 

Us recomanem visitar la xarxa de senders i fer-vos una ruta a mida ja sigui amb Itinerànnia i elcami.cat

 

 


Llegir més
+info