General

La casa de colònies de Sant Marçal, està situada entre el Penedès i el Garraf, a l’antiga rectoria de Sant Marçal del Penedès, annexada a l’església del poble. Està envoltada d’esplanades i del paisatge dels conreus de vinyes i d’arbres fruiters típics d’aquesta comarca agrícola.

La casa està pensada per acollir grups que necessitin una casa amb la possibilitat de fer ús de la cuina. Disposa d’habitacions de 4, 8, 10 i 12 places, d’una cuina, d’un menjador, d’una sala d’activitats i d’una piscina.

La proximitat a llocs d’interès com les caves Torres o el Museu del Vi de Vilafranca del Penedés poden ser algunes de les activitats del territori a realitzar. Es troba pròxima a El Vendrell vil.la nadiua de Pau Casals o el parc natural del Foix amb el pantà i el castell de Castellet i la Gornal són també espais d’interès a visitar.

La casa

ACTUALMENT LA CASA ÉS TANCADA TEMPORALMENT.

Instal·lacions exteriors
Esplanades al voltant de la casa
Al darrere hi ha bosc
Piscina de 14×7 m
Zona esportiva municipal

Instal·lacions interiors
Planta baixa:
Menjador
Cuina
Rebost
Sala de monitors
Infermeria de 4 places
Sanitaris

Primera planta:
Dormitori de 12 places
Dormitori de 8 places
2 dormitoris de 10 places
Sanitaris

Segona planta:
Dormitori de 8 places
Dormitori de 4 places
Sanitaris
Sala d’activitats
Galeria – porxada

Dades d’interès


Inscrita en el registre d’instal·lacions juvenils amb el nº CC000210

Casa de Colònies Sant Marçal
Rectoria de Sant Marçal
08720 – Sant Marçal del Penedès (Alt Penedès)
+ Info i reserves

Exteriors

Instal·lacions exteriors
Esplanades al voltant de la casa
Al darrere hi ha bosc
Piscina de 14x7 m
Zona esportiva municipal

Cal saber...

Rutes i itineraris

Excursions a peu:

Castell de Castellví de la Marca, 3 h.
Muntanyans, 30 min.
Font del Tessu, 10 min.
Font de Cal Rabella, 20 min.
Font de Ca l’Olivella, 30 min.
Font de Cal Noya, 35 min.
Font de Cal Morgades, 50 min.
Castellví (església romànica), 1 h.
Caves Mont-Marçal, 15 min (per a visites, tel. 93 891 82 81 / 93 891 80 08).

Excursions en cotxe i en autocar:

Castellet (pantà de Foix i església romànica), 9 km
Coma-ruga (platja), 18 km (en tren o autocar)
Vilafranca (Museu del Vi, mercat els dissabtes), 10 km
El Vendrell (Museu Guimerà, Museu Pau Casals, Platja de St. Salvador), 15 km. Església parroquial, mercat dels divendres (en tren o autocar).
Sta. Oliva (coves), 10 km.

Habitacions

Instal·lacions interiors

Planta baixa:
Menjador
Cuina
Rebost
Sala de monitors
Infermeria de 4 places
Sanitaris

Primera planta:
Dormitori de 12 places
Dormitori de 8 places
2 dormitoris de 10 places
Sanitaris

Segona planta:
Dormitori de 8 places
Dormitori de 4 places
Sanitaris
Sala d'activitats
Galeria - porxada

Serveis

  • Allotjament
  • Calefacció
  • Dret a cuina
  • Pensió completa
  • Piscina
  • Transport públic

Com arribar

Tren:
Renfe, línia de Vilafranca, baixar a Els Monjos. Anar a peu per l'antiga N-340, en direcció a La Ràpita, fins al km 292,1 (3 km, aproximadament). Trencar a mà dreta, en direcció a Sant Marçal. Seguir tota aquesta carretera fins el mateix poble (3'5 km, aproximadament). Des d’Els Monjos a Sant Marçal hi ha 7 km. Des de l'estació d’Els Monjos es pot llogar autocar fins a la casa. Cal trucar abans per concretar-ne el servei: Autocars Castellví (tel. 93 891 80 07 / 93 891 82 02)

Cotxe particular:
des de Barcelona fins a Vilafranca del Penedès, per la N-340 o l’A-2. Continuar per la N-340 (a l' altura de Km-1206), passant per les variants de Vilafranca i de Sta. Margarida i Els Monjos, fins a la sortida de la Múnia i St. Marçal. Deixar el trencall que porta a la Múnia i continuar fins a St. Marçal. La casa de colònies es troba al costat de l'església.

Distàncies

A 52 km. de Barcelona
A 54 km. de Tarragona

Adreça

Sant Marçal

Rectoria de Sant Marçal
08720 - Sant Marçal del Penedès (Alt Penedès)

Barcelona interior

Barcelona interior

Les comarques de l'interior de Barcelona amaguen molts racons on viure en harmonia amb la natura encara és possible. Una terra que et convida a descobrir ermites, castells i vestigis històrics d'èpoques diverses a un pas de la ciutat de Barcelona.

Terra de bruixes i bandolers, en un territori dominat per la pobresa, la desesperança i la por, l'espessor densa dels boscos de la Catalunya interor va ser l'escenari idoni per acollir les bruixes i bandolers dels segles XVI i XVII. Encara avui dia una munió de dites, llegendes i indrets ens recorden la seva història. Els vosc ha estat un lloc habitat per personatges reals i imaginaris, de mites i llegendes, que ara pots conèixer en l'escenari on van tenir lloc.

Amb accessos ràpids i ben comunicats, ens trobem en molts dels paratges que han conformat la geografia catalana, com el Parc Natural del Montseny, sens dubte el parc més visitat de Catalunya, el Moianès, pedra i aigua que modelen un paisatge únic,  la plana d'Osona, les Guilleries i el Collsacabra, la plana del Vallès Oriental, al peu del Montseny, el Penedès amb el seu caràcter vitivinícola, Montserrat, parada obligada de pelegrinatge, el Bages, camps de blat i vinya i pobles de carrerons empedrats, els cingles de Sant Llorenç del Munt i l'Obac, Cardona amb el castell i  conjunt medieval...

Difícil resumir i molt per descobrir en una terra de mil colors i de cor rural, on cada comarca amaga els seus tresors.

 

 

Visites

El Moianès.
Pedra i aigua modelen un paisatge únic que explica el pas del temps, la història i la personalitat d'un territori i els seus habitants, orgullosos de ser moianencs. El poble de l'Estany, Moià i el mercat dels diumenges, veure el "Nen de Moià" a les coves del Toll, poues de glaç, Castellcir, Castellterçol... i molt més trobareu a aquesta nova comarca.

GR177 o Ronda del Moianès.
Sender de gran recorregut que discorre per els termes municipals del Moianès. Al ser un dels pocs senders de gran recorregut circular, pot tenir qualsevol punt de partida.

El Collsacabra.
El Collsacabra és una zona a cavall entre les comarques d'Osona, la Garrotxa i la Selva. Gran part de la seva superfície es troba dins els termes municipals de l'Esquirol, Cantonigròs, Falgars, Tavertet i Pruit. Collsacabra és un altiplà integrat a la serralada Transversal, alçat per característics cingles com Tavartet, el Far i l'Avenc.

Massís de les Guilleries.
Massís amb clar caràcter mediterrani i amb els embassaments de Sau i Susqueda, al Ter. El massís de les Guilleries el formen una munior de cims, cingleres i valls, formant una serralada molt complexa.

Bruixes i Bandolers.
La Catalunya interior va ser escenari d'un punyent malestar social a causa de la pobresa i desesperança dels seus habitants. Dones acusades de bruixaria i bandolers amb ànsies de revenja, coincidien en el boscos d'aquesta Catalunya profunda. Montseny, Guilleries i Lluçanès, tot un món per descobrir.

Parc Natural del Montseny.
Parc natural que protegeix part del Massís del Montseny, reserva de la Biosfera i situat a la serralada prelitoral, del qual n'és el massís més enlairat. Tres grans conjunts muntanyosos configuren el massís: Turó de l'Home, les Agudes, el Matagalls i El Pla de la Calma, que units pels colls de Sant Marçal i de Collformic, encerclen el massís.

l'Alt Penedès.
Un territori històric, capital del vi i del cava, món casteller, una capital medieval. El Penedès es transforma durant l'època de la verema, agita la comarca i omple les tines de nou vi. El castell de Sant Martí Sarroca, el Pantà de Foix, Pontons, les caves, Sant Sadurní d'Anoia, la fira del Gall del Penedès...

Sant Llorenç del Munt i l'Obac.
Cingles i canals, el singular paisatge del parc està format per cingles i monòlits de conglomerat rogenc, contrastat per el verd de les pinedes i alzinars. Podeu bastir el cim de la Mola, el monestir de Sant Llorenç del Munt, coves de Mura o Talamanca.

 


Llegir més
+info