General

Alberg Santa Maria del Mar de Coma-Ruga, situat a la Costa Daurada, fet que el converteix en un dels centres més adequats per a tots els afeccionats al mar i a les activitats nàutiques, es beneficia del clima suau durant els mesos d’hivern.

60.000 metres quadrats de bosc i jardins davant les platges de la Costa Daurada.

La casa

A mitjans del segle XX, Coma-ruga no era pas la vila que ara coneixem. La població era escassa i el barri marítim estava poc urbanitzat. I, en aquest context, després de molts anys de lentíssima recuperació posterior a la Guerra Civil, el 1961, al cor d’aquest barri, la Caja de Ahorros y Monte de Piedad de Zaragoza, Aragón y Rioja construeix una casa de colònies d’estiu, que actualment correspon a l’Alberg de Joventut Santa Maria del Mar.

L’alberg té una capacitat total de 290 places (habitacions de 4, 6, 8 i 10 llits amb bany i sense)

Instal·lacions, L’alberg està equipat per a persones amb mobilitat reduïda (20 places adaptades, consulteu a l’alberg). Sala de TV i DVD, sala de jocs, sala per a tallers. Pàrquing gratuït les 24 hores del dia, per a cotxes i autobusos.

Serveis: Zona menjador, màquines automàtiques de begudes calentes, fredes i sòlids, fotocopiadora, WI-FI, circuit de cordes, gronxadors, espais de jocs de taula, ping-pong i futbol platja.

Horaris

Recepció:
de 09.00h a 22.00h a l’hivern i de 08.00h a 22.00h a l’estiu.

Menjador:
Esmorzar: de 08.30h a 9.00h
Dinar: de 13.30h a 14.00h
Sopar: de 20.30h a 21.00h

Vespre: consulteu a l’alberg.

Diumenges: consulteu a l’alberg.

Dades d’interès


Inscrita en el registre d’instal·lacions juvenils amb el nº AJ000003

Adreça:
Alberg Santa Maria del Mar
Av. Palfuriana, 104
43880 – Coma-ruga
(Vendrell)

Exteriors

Pàrquing gratuït les 24 hores del dia, per a cotxes i autobusos.

Circuit de cordes, gronxadors, espais de jocs de taula, ping-pong i futbol platja.

Cal saber...

Què podem fer si ens allotgem a Santa Maria del Mar?

Sortides a Port Aventura, Parc Aquàtic i Safari "Aqualeón", kàrting i hípica.

O visitar la costa de dia o de nit i fer activitats a la platja.

Habitacions

Disposa de 290 places (habitacions de 4, 6, 8 i 10 llits amb bany i sense)

Equipat per a persones amb mobilitat reduïda (20 places adaptades, consulteu a l'alberg).

Sala de TV i DVD, sala de jocs, sala per a tallers.

Zona menjador, màquines automàtiques de begudes calentes, fredes i sòlids, fotocopiadora, WI-FI, circuit de cordes, gronxadors, espais de jocs de taula, ping-pong i futbol platja.

+info

Serveis

 • Adaptada
 • Allotjament
 • Calefacció
 • Camp d'esports
 • Pensió completa

Com arribar

Amb tren: RENFE línia Barcelona-Tarragona, estació de Sant Vicenç de Calders a 1,5 km de l'alberg. Tel. 902 240202.

Amb cotxe: carretera: N-340, C-31. Autopista: cruïlla d'autopistes AP2, AP7, C-32 sortida de Coma-ruga-El Vendrell.

Amb autobús: Línia Barcelona -
Coma-ruga i Línea Igualada-Manresa-Tarragona, la parada més propera està a la N-340 a 1,8 km de l'alberg.

Distàncies

Barcelona 68,6 km
Girona 166 km
Lleida 113 km
Tarragona 34,7 km

Adreça

Alberg Santa Maria del Mar

Av. Palfuriana, 104
43880 - Coma-ruga
(Baix Penedès)

Costa Daurada - Ebre

Costa Daurada - Ebre

 

El litoral de Tarragona comprèn les comarques del Baix Penedès fins al Montsià, per tant les platges de la Costa Daurada i la zona del Parc Natural del Delta de l'Ebre.
Una zona de contrastos on ens podem trobar un litoral dominat per una seixantena de platges amb petites cales a Mont-Roig del Camp, penya-segats a Torredembarra, de sorra fina i poca profunditat a Salou, platges naturistes com la platja del Torn, al costat de la major zona humida de Catalunya, constituint hàbitats aquàtics de riquesa natural excepcional.

Anem a la platja! amb un total de 81 quilòmetres i més de seixanta platges de tota mena, la Costa Daurada és una destinació familiar per excel·lència, on tota la família trobarà el seu espai i la seva activitat per passar uns dies junts. Tant aviat ens podem endinsar en zones rocoses amb molta vegetació com remullar-nos en l'aigua del mar.

Muralles, muralles de Tarragona... fundada al segle III AC amb el nom de Tàrraco, els romans la feren capital de la província del Tarraconense, motiu per el qual conserva notables restes arqueològiques d'aquesta època i que l'han declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

Més al Sud, entre les comarques del Montsià i del Baix Ebre, ens trobem amb la major zona humida de Catalunya, amb una superfície de 320 km2. Constitueix uns dels hàbitats aquàtics més important del Mediterrani. L'equilibri entre la seva riquesa i l'explotació per part de l'home no ha estat mai fàcil, per aixó es va aprovar, l'any 1983, la creació del Parc Natural del Delta de l'Ebre.
El parc està format per dues zones clarament separades pel riu, la part dreta i la part esquerre del delta, i de les poblacions que en destaquem, Amposta, Poblenou del Delta, Sant CArles de la Ràpita i Sant Jaume d'Enveja.

A l'interior, la història de la província de Tarragona bé, en part, marcada per la pugna per la capitalitat de província. Així doncs, Tarragona, Reus i Tortosa, es disputaven per ser la ciutat de referència de la província. Tortosa, capital història de vegueria i cap de districte del departament de les Boques de l’Ebre, Reus, per la seva atracció comercial i Tarragona, per la facilitat de comunicacions marítimo-fluvials.
La Tarragona interior està composada per Alt i Baix Camp, Baix Penedès, Conca de Barberà, Ribera d’Ebre, Montsià, Priorat i Terra Alta.
Un seguit de comarques amb un caràcter i una personalitat molt profunda, que passa pobles de la ribera del riu Ebre com Miravet o Tivissa, per els dos parcs naturals del Baix Ebre, el Parc Natural dels Ports i Parc Natural del Delta de l’Ebre, per la capital de la música situada al Vendrell, per pobles de caràcter medieval com Montblanc, de tradició vinícola com el Priorat o la Terra Alta…
Encara que a tots ells, o vaja, pràcticament a tots, els uneix la afició per els castellers i el vi.

 

 

Visites

Parc Natural del Delta de l'Ebre.
El delta de l'Ebre és la zona humida més gran de les terres catalanes. Té un considerable paper biològic i una gran humanització i pes agrícola.
Compren llacunes com de del Canal Vell o l'Encanyissada, les interessants illes de Buda, Sant Antoni i Sapinya, fins i tot penínsules, com la de Punta de la Banya i del Fangar, els Ullals de Baltasar i els erms de Casablanca.
El paisatge del delta té una forta personalitat que el fa únic, amb terres totalment planes, conreus d'hora i fruita, amplis arrossars i platges arenoses, li donen un aspecte peculiar.

El Montsant.
Les muntanyes del Montsant són tot un símbol per el Priorat. Es tracta d'un massís compacte, amb la major part del seu perímetre emmurallat per cingleres i roquisssars. La relació espiritual que els homes han mantingut amb el Montsant durant segles, li ha atorgat una condició molt especial; la primera cartoixa de la península - Scala Dei- i la intensa tradició eremítica que ha perdurat fins ara.
Podeu visitar les ermites de la Serra de Montsant, el congost de Fraguerau, el Balcó del Montsant, la Cartoixa d'Escaladei o el clot del cirer.

Parc Natural dels Ports.
Sistema muntanyós on conflueixen Catalunya, Aragó i el País Valencià. Múltiples rutes prenen de partida els Ports, com la del tresor dels Ports, visita d'arbres monumentals que comença en el coll de Miralles, o anar a la cova del Vidres des del barranc de la Vall.

Port aventura.
El complex de lleure inclou parcs temàtics de Port Aventura, FerrariLand, i el parc aquàtic de Costa Caribe. Amb 4 milions de visitants l'any, el converteixen en un parc de referència.

Els Castellers.
Força, equilibri, valor i seny uneix el món casteller en centenars de persones foment part de desenes de colles castelleres amb l'objectiu d'aixecar torres humanes. S'en troben referències ja al segle XVIII. Fet un símbol identitari a Catalunya, el novembre del 2010 els castellers passen a ser Patrimoni Cutural Immaterial de la Humanitat.
Podeu descobrir-los en els diferents concursos i diades que es celebren arreu.

Prades i el bosc de Poblet.
Prades, vila medieval de la comarca del Baix Camp, poble conegut també com la Vila Vermella per la pedra sorrenca de color rogenc que caracteritza els seus edificis.
Punt de partida d'interessants excursions com les muntanyes de Prades, el bosc de Poblet, Scaladei, Capafons, monestir de Poblet i la vila medieval de Siurana.

Santes Creus.
El poble de Santes Creus, al voltant del Reial Monestir de Santa Maria de Santes Creus, és una de les joies de l'art cistercenc de segle XII a Catalunya. A més de la visita al monestir, a prop hi ha la coneguda albereda de Santes Creus, única com a bosc de Ribers de Catalunya.

Cambrils.
Amb un total de 9 km de platges sorrenques, Cambrils que ha integrat els dos nuclis del municipi, el port i la vila.
Al Club nàutic s'hi pot practicar vela, sky aquàtic, cayac..., o es pot passejar per el passegi comercial, passar per el passeig marítim fins arribar al Far.

Tarragona.
Tàrraco,  fundada al segle III AC amb el nom de Tàrraco, els romans la feren capital de la província del Tarraconense, motiu per el qual conserva notables restes arqueològiques d'aquesta època i que l'han declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Passejar per el casc antic de la ciutat, visitar l'amfiteatre, el circ, les muralles, l'aqüeducte, el pont del Diable, la Catedral, la Rambla nova... i perquè no jeure al capvespre al Balcó del Mediterrani.

Montblanc.
Montblanc és i serà un poble medieval, amb un ric patrimoni arquitectònics, cultural i natural, és un dels conjunts medievals de Catalunya. Situat al cor de la Ruta del Císter, a través del seus racons. carrers i places, el visitant pot percebre històries i llegendes vives.

Tivissa.
Sabies que Tivissa és un dels termes municipals amb més extensió de Catalunya? Bona part del seu terme municipal es troba dins les muntanyes de Tivissa-Vandellòs i Serra de Llaberia. A més, el nucli antic de Tivissa és un dels més grans de les Terres de l'Ebre, destacant els jaciments d'art rupestre, catalogats com a Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

Reial Monestir de Santes Creus.
És una de les joies de l'art medieval català. Situat al poble de Santes Creus, municipi d'Aiguamúrcia (Alt Camp), actualment és l'únic monestir de la ruta dels Císter que no té vida monacal.

Via Verda de la Val de Zafán.
Ruta turística que transcorre per l'antiga via fèrria de la Val de Zafán. El traçat pot fer-se des de varis trams, amb un desnivell màxim de 400 metres, dificultat baixa i per a usuaris que vagin a peu, a cavall i amb bicicleta.

 


Llegir més

Activitats escolars

Pirates a la Costa! Estada de 2 o 3 dies.

 • EINF
 • CI

Situat a la Costa Daurada, fet que el converteix en un dels centres més adequats per a tots els afeccionats al mar i a les activitats nàutiques, es beneficia del clima suau durant els mesos d'hivern.

60.000 metres quadrats de bosc i jardins davant les platges de la Costa Daurada.

Programa d'activitats
A la Recerca del Tresor! Els joves pirates hauran de seguir les pistes que aniran trobant per localitzar els objectes valuosos perduts fa anys.
Essència Pirata. Ens prepararem pel mar elaborant els nostres elements identificadors: el nostre pedaç per l’ull i el mocador pirata.
El camí del Timoner. La superació de tots els entrebancs que es trobaran els mariners ens portaran a convertir-los en autèntics pirates de mar.
Jocs de nit o Vetllada.
Fi del Viatge! Celebrarem l'arribada a port d'aquest vaixell d'aventures amb una festa plena de sorpreses!

365 dies d'esport i platja. Estada de 2 o 3 dies.

 • CS
 • ESO

Transmetre valors de cooperació i col·laboració entre els/les alumnes a partir de la pràctica de l'esport.

Programa d'activitats
Escalada. aprendrem els principis bàsics de l'escalada en un rocòdrom.
Big Sup. Stand up paddle.
Parc acrobàtic. Itinerari de ponts i tirolines enmig del bosc.
Raid cooperatiu. Combinació de diferents proves.
Caiac al mar (CS/ESO). Practicarem l'equilibri sobre un caiac.
Tir amb arc. Tècniques bàsiques d'utilització de l'arc i les fletxes en dianes 2D.
Esports alternatius. Korfbal, Plat a vol.
Cursa d'orientació nocturna i festa de cloenda.

Tarraconensis: Seguint la Petjada dels Escipionis. Estada de 2 o 3 dies.

 • CS
 • ESO

Identificar i estudiar de manera pràctica els costums quotidians dels nostres avantpassats.

Programa d'activitats
Visita a la vil·la dels Munts.
Visita a la colònia Iulia Urbs Triumphalis Tarraco.
Casament a la romana. Representació teatral d'un casament. Aquesta activitat es durà a terme després de sopar.
L'exèrcit. Mitjançant la maqueta d'un campament romà, analitzarem els seus diferents edificis i realitzarem un escut de legionari.
Taller de la casa romana. Manipulació d'una maqueta que recrea una domus romana i elaboració d'un mosaic, típica decoració de l'època romana.
Joc de nit i Discoteca.

+info