General

La casa de colònies de Santa Maria del Roure està situada a l’entrada del poble de Cantonigròs, a la comarca natural del Collsacabra.

Està al bell mig del Camí de Sant Jaume i emmarcada en un entorn natural magnífic, enmig de rouredes i fagedes. El salt de La Foradada, el Camí dels Enamorats, els cingles d’Aiats i la Vall de la Rotllada fan de Cantonigrós un lloc especial on gaudir del temps de lleure d’una manera plena. A hora i mitja a peu, trobem el Santuari de Cabrera, un mirador excepcional de la geografia catalana.

La casa està envoltada d’un gran jardí que conté moltes espècies arbòries monumentals. En el mateix recinte hi ha piscina, una pista poliesportiva i un amfiteatre.

La casa

La casa disposa d’habitacions amb bany, de 4, 6 i 8 places, un menjador, una sala d’activitats i jardí exterior.

El projecte de l’Escola de Natura del Collsacabra és el que es desenvolupa a la casa. A partir d’aquest, les escoles i les famílies poden desenvolupar programes pedagògics de descoberta del medi. Els boscos de faigs i de roures, així com les activitats tradicionals i de pagesia, en són alguns dels eixos d’aprenentatge. El salt de la Foradada i la Vall de la Rotllada són espais de visita obligada.

Instal·lacions Exteriors
La finca està tancada en tot el perímetre del recinte.
L’edifici està envoltat d’un gran jardí que conté moltes espècies arbòries, així com arbusts que formen tanques naturals.
En el mateix recinte hi ha una piscina, una pista poliesportiva i un amfiteatre.
El jardí disposa d’una area recreativa per a infants i de taules de pícnic.

Planta baixa
Menjador
Sala d’estar
Oratori
Cuina

Primera planta (41 places)
4 Habitacions de 8 places
1 Habitació de 5 places
1 Habitació de 4 places
Sanitaris

Segona planta (58 places)
3 Habitacions de 6 places amb bany
5 Habitacions de 8 places amb bany
Sala d’estar

Edifici annex
Sala d’activitats

Dades d’interès


Inscrita en el registre d’instal·lacions juvenils amb el nº CC000080

Casa de Colònies Santa Maria del Roure
Sant Roc, 2-4
08569 – Cantonigròs (Osona)
+ Info i reserves

Exteriors

Instal·lacions Exteriors
La finca està tancada en tot el perímetre del recinte.
L'edifici està envoltat d'un gran jardí que conté moltes espècies arbòries, així com arbusts que formen tanques naturals.
En el mateix recinte hi ha una piscina, una pista poliesportiva i un amfiteatre.
El jardí disposa d’una area recreativa per a infants i de taules de pícnic.

Cal saber...

Rutes i itineraris

Camí del Enamorats - font del Faig (Cantonigrós)
Cantonigròs - la Foradada - Cantonigròs (Cantonigròs)
Cantonigròs - la Foradada - L'Esquirol (Cantonigròs)
Cantonigròs - Rupit - Santuari del Far - Santuari de la Salut
Cantonigròs - santuari de la Mare de Déu de Cabrera
Itinerari de la Vall de la Rotllada (Cantonigròs)

Excursions a peu:

Tavertet: 1 h 25 min. Poble típic amb molt bones vistes del pantà de Susqueda i de les Guilleries.
Rupit: 1 h 30 min. Un altre poble típic i ben conservat. Des d’allà es pot anar, en només 30 min, a Sant Joan de Fàbregues, destacable església romànica. També es pot anar, en una hora, al Pla de Mondois, altiplà que domina el pantà de Susqueda, o al Salt de Sallent, en 25 min.
Cabrera: 1 h 30 min. Santuari dalt del cingle amb vistes extraordinàries.
Pruit: 1 h 10 min. Població situada en una zona plana i agrícola. Hi passa el GR-2, per mitjà del qual es pot anar, en direcció sud, a Rupit, a Tavertet i a Sau, i en direcció nord, a Falgars d’en Bas i a Les Preses.
La Salut: 2 h. Santuari que domina la Vall d’Hostoles.
Font del Faig: 20 min. Excursió curta i senzilla.
La Foradada: 30 min. Bonic salt d’aigua situat a la Riera de les Gorges

Habitacions

Planta baixa
Menjador
Sala d'estar
Oratori
Cuina

Primera planta (41 places)
4 Habitacions de 8 places
1 Habitació de 5 places
1 Habitació de 4 places
Sanitaris

Segona planta (58 places)
3 Habitacions de 6 places amb bany
5 Habitacions de 8 places amb bany
Sala d'estar

Edifici annex
Sala d'activitats

Serveis

  • Adaptada
  • Allotjament
  • Calefacció
  • Camp d'esports
  • Pensió completa
  • Piscina
  • Transport públic

Com arribar

Tren:

RENFE Barcelona - Vic, línia Puigcerdà. Des de Vic, cotxe de línia: Empresa Sagalès (Tel. 902 130 014) BCN–Vic–Cantoni. La casa es troba a l'entrada del poble. Fa xamfrà entre la carretera i la segona entrada de Cantoni que hi ha arribant de Vic a mà dreta.

Cotxe particular o autocar:

Des de Barcelona per la N-152 en direcció a Vic i Puigcerdà. Un cop passat Vic, ja es troba l'indicador de l'Eix transversal en direcció a Girona. Continuar per l’Eix fins a la sortida de Roda de Ter. Després, per la C-26 (antiga C-153) en direcció a Sta. Maria de Corcó i Cantonigròs.

Distàncies

A 35 km de Vic.
A 95 km de Barcelona i de Girona.
A 9 km de Sta Maria de Corcó (l’Esquirol).

Adreça

Santa Maria del Roure

Sant Roc, 2-4
08569 - Cantonigròs (Osona)

Barcelona interior

Barcelona interior

Les comarques de l'interior de Barcelona amaguen molts racons on viure en harmonia amb la natura encara és possible. Una terra que et convida a descobrir ermites, castells i vestigis històrics d'èpoques diverses a un pas de la ciutat de Barcelona.

Terra de bruixes i bandolers, en un territori dominat per la pobresa, la desesperança i la por, l'espessor densa dels boscos de la Catalunya interor va ser l'escenari idoni per acollir les bruixes i bandolers dels segles XVI i XVII. Encara avui dia una munió de dites, llegendes i indrets ens recorden la seva història. Els vosc ha estat un lloc habitat per personatges reals i imaginaris, de mites i llegendes, que ara pots conèixer en l'escenari on van tenir lloc.

Amb accessos ràpids i ben comunicats, ens trobem en molts dels paratges que han conformat la geografia catalana, com el Parc Natural del Montseny, sens dubte el parc més visitat de Catalunya, el Moianès, pedra i aigua que modelen un paisatge únic,  la plana d'Osona, les Guilleries i el Collsacabra, la plana del Vallès Oriental, al peu del Montseny, el Penedès amb el seu caràcter vitivinícola, Montserrat, parada obligada de pelegrinatge, el Bages, camps de blat i vinya i pobles de carrerons empedrats, els cingles de Sant Llorenç del Munt i l'Obac, Cardona amb el castell i  conjunt medieval...

Difícil resumir i molt per descobrir en una terra de mil colors i de cor rural, on cada comarca amaga els seus tresors.

 

 

Visites

El Moianès.
Pedra i aigua modelen un paisatge únic que explica el pas del temps, la història i la personalitat d'un territori i els seus habitants, orgullosos de ser moianencs. El poble de l'Estany, Moià i el mercat dels diumenges, veure el "Nen de Moià" a les coves del Toll, poues de glaç, Castellcir, Castellterçol... i molt més trobareu a aquesta nova comarca.

GR177 o Ronda del Moianès.
Sender de gran recorregut que discorre per els termes municipals del Moianès. Al ser un dels pocs senders de gran recorregut circular, pot tenir qualsevol punt de partida.

El Collsacabra.
El Collsacabra és una zona a cavall entre les comarques d'Osona, la Garrotxa i la Selva. Gran part de la seva superfície es troba dins els termes municipals de l'Esquirol, Cantonigròs, Falgars, Tavertet i Pruit. Collsacabra és un altiplà integrat a la serralada Transversal, alçat per característics cingles com Tavartet, el Far i l'Avenc.

Massís de les Guilleries.
Massís amb clar caràcter mediterrani i amb els embassaments de Sau i Susqueda, al Ter. El massís de les Guilleries el formen una munior de cims, cingleres i valls, formant una serralada molt complexa.

Bruixes i Bandolers.
La Catalunya interior va ser escenari d'un punyent malestar social a causa de la pobresa i desesperança dels seus habitants. Dones acusades de bruixaria i bandolers amb ànsies de revenja, coincidien en el boscos d'aquesta Catalunya profunda. Montseny, Guilleries i Lluçanès, tot un món per descobrir.

Parc Natural del Montseny.
Parc natural que protegeix part del Massís del Montseny, reserva de la Biosfera i situat a la serralada prelitoral, del qual n'és el massís més enlairat. Tres grans conjunts muntanyosos configuren el massís: Turó de l'Home, les Agudes, el Matagalls i El Pla de la Calma, que units pels colls de Sant Marçal i de Collformic, encerclen el massís.

l'Alt Penedès.
Un territori històric, capital del vi i del cava, món casteller, una capital medieval. El Penedès es transforma durant l'època de la verema, agita la comarca i omple les tines de nou vi. El castell de Sant Martí Sarroca, el Pantà de Foix, Pontons, les caves, Sant Sadurní d'Anoia, la fira del Gall del Penedès...

Sant Llorenç del Munt i l'Obac.
Cingles i canals, el singular paisatge del parc està format per cingles i monòlits de conglomerat rogenc, contrastat per el verd de les pinedes i alzinars. Podeu bastir el cim de la Mola, el monestir de Sant Llorenç del Munt, coves de Mura o Talamanca.

 


Llegir més

Activitats familiars

Ponts i cap de setmana

Els caps de setmana, ponts i vacances es desenvolupa el programa de vacances en família amb activitats pensades per realitzar pares i fills conjuntament amb l'ajut d'un monitor dinamitzador que proposa activitats per fer.

+info