Qui som?

Decolònies neix l’any 1996 i es marca com a objectius oferir propostes d’allotjaments i d’activitats per a centres educatius, grups de lleure, famílies i entitats.

Ara ja fa més de vint anys que ens dediquem a gestionar aquests equipaments, amb la confiança que tots els nostres usuaris i usuàries, gaudeixin d’una bona estada i els faci conviure experiències amb la natura i l’entorn.

Decolònies està format per un equip humà de coordinadors, directors del lleure, personal administratiu, personal de neteja, cuiners, monitors, manteniment, etc. Que ens esforcem, dia a dia, per fer agradable l’estada dels nostres usuaris.

Cuidem l’entorn i el patrimoni natural.

Amb els anys hem anat marcant un estil propi i singular a les nostres instal·lacions, oferint un ambient familiar, una cuina elaborada, tradicional i de proximitat, i unes instal·lacions confortables. Sempre mantenint el millor preu.

Els nostres compromisos són:

  • Compromesos amb el medi ambient, intentant minimitzar l’impacte ambiental de la nostra activitat. Utilitzant productes de neteja ecològic, consumint energia elèctrica verda certificada, minimitzant els residus, cuinant amb productes de proximitat i amb el mínim malbaratament alimentari i promovent la recollida selectiva de la brossa.
  • Apropem la natura i el patrimoni. Oferim activitats on la natura i el patrimoni natural són els protagonistes. Zona volcànica de la Garrotxa, Parc natural del Montseny, Vall de Núria, Moianès, Costa Brava, Pirineus, Costa de Barcelona…
  • Potenciem la nostra cuina, tot conservant la cuina tradicional, de qualitat i de proximitat. També formem part del segell “Cuina Catalana!”, amb l’objectiu de potenciar el patrimoni culinari català.
  • Oferim allotjaments econòmics, confortables i familiars. Amb un molt bon ambient i on des del primer dia us sentireu acollits, amb habitacions còmodes i amplis espais de joc.

Alguns dels nostres proveïdors:

Som Energia

Consumim energia de fonts 100 % renovables.
Estem connectats, a travès de Som Energia, a una comercialitzadora d’electricitat verda provinent de fonts renovables d’energia eòlica, solar, biogàs, biomassa, etc. Com ells, creiem que l’actual model energètic basat en combustibles fòssils és insostenible i per tant col·laborem per impulsar un model 100 % renovable. Can Vilalta, El Xalió, Roques Blanques, les oficines centrals… tots formem part de Som Energia.

Ecolabel

Productes de neteja amb distintiu Ecolabel.
L’EU Ecolabel és el sistema oficial d’etiquetatge ecològic de la Unió Europea. Aquesta etiqueta identifica els productes i serveis que superen uns criteris de qualitat ambiental. Amb l’objectiu de reduir els efectes de la nostra activitat en el medi ambient, hem optat per consumir productes de neteja amb aquest distintiu ambiental.

Forn Robiró

Forners, artesans, dels de tota la vida.
Amb un compromís ferm amb l’artesania, el forn Robiró de Ribes de Freser fa una aposta clara pel pa de qualitat i per l’elaboració pròpia. Fa més de cent anys que elaboren productes amb els cinc sentits, cuidant els ingredients i les coccions. Son els proveïdors de pa de l’Alberg Roques Blanques, on ens serveixen els rodons de quilo, les coques i productes per celíacs.

Cal Sens de Moià

A Cal Sens, varietats de fruita i verdura fresca.
Ens agrada comprar al poble, i a Cal Sens de Moià hi trobem les verdures i fruites de temporada. Sobretot les verdures, com enciams, tomàquets, cebes, patates… venen de pagesos del Moianès, d’altres, com bona part de la fruita, en Joan les ha d’anar a buscar fora. Així doncs, si veniu a Can Vilalta, trobareu les fruites i verdures d’en Joan.

Hípica Mas Falgàs

Passejades a cavall al Xalió.
Mas Falgàs, situat just al costat del Xalió, són els que tenen cura dels cavalls que us podeu trobar al Xalió. A Mas Falgàs, els cavalls viuen en llibertat gairebé total i s’alimenten de la terra dels voltants del mas. Durant la temporada escolar, porten els cavalls al Xalió perquè els alumnes puguin gaudir d’una bona passejada per el bosc.

Vaixella Compostable

Envasos compostables
Teniu l’opció de demanar picnic per emportar tant a Roques Blanques (Ribes de Freser), Can Vilalta (Moianès) i al Xalió (Garrotxa). Envasem l’amanida de pasta i adjuntem els coberts i el tovalló amb un sobre. Tots aquests productes ens el subministra E-Brum, productes biodegradables i compostables, fabricats amb productes ecològics i a partir de fonts renovables. Si ens demaneu picnic, podeu llençar l’envàs, coberts, funda dels coberts i tovalló al contenidor de l’orgànic.

Institut Català de la Cuina

Col·laboració amb l’institut Català de la Cuina.
La fundació Institut català de la Cuina i de la cultura gastronòmica neix amb l’objectiu vetllar pel reconeixement de la cuina catalana i potenciar-ne la difusió. Vam integrar les cases del Xalió, Roques Blanques i Can Vilalta a aquest institut i sempre presentem els plats que formen part del llibre del corpus de la cuina catalana amb un distintiu.

L’objectiu d’aquest portal web és que tots els centres educatius, entitats de lleure, grups familiars, esplais, agrupaments i persones particulars, puguin trobar la instal·lació més adequada d’una manera fàcil i amb tota la informació que necessita.

Des de 1996, continuem al vostre servei.