General

L’Alberg “Los Josepets” es troba situat a les cases d’Alcanar, municipi d’Alcanar a la comarca del Montsià. El poble de Les Cases d’Alcanar conserven encara la seua fisonomia d’autèntic poble mariner, on conviuen l’ofici pesquer amb activitats turístiques, entre elles, la seua variada oferta gastronòmica.

És una destinació turística catalana de primer ordre. Amb una climatologia quasi sempre favorable i amb l’alberg situat a pocs minuts de la platja i el port pesquer. El conjunt esdevé un espai ideal per dur a terme activitats de lleure i mar amb unes modernes instal·lacions i amb la possibilitat de desenvolupar també activitats esportives nàutiques.

La proximitat a Alcanar dona peu també a moltes excursions i visites culturals com són el poblat ibèric de la Moleta del Remei o l’ermita del Remei, amb grans vistes panoràmiques sobre el delta i la badia dels Alfacs, a les Cases d’Alcanar podem visitar espais de memòria històrica, gaudir de les seves platges i el port pesquer, menjar les mandarines clementines amb denominació d’origen, visitar la casa O ‘Connor centre interpretació iber, o una mica més lluny caminar per la serra del Montsià amb indrets de gran bellesa natural.

La casa

L’Alberg té una capacitat per 76 places, distribuïdes en dues plantes, amb 11 habitacions cadascuna. Hi ha habitacions de 4 places, de 3 places i de dues places. Totes les habitacions disposen de bany interior propi.

Dades d’interès


Inscrita en el registre d’instal·lacions juvenils amb el nº AJ000688

Alberg Los Josepets
Magallanes, s/n
43569 – Les Cases d’Alcanar (Tarragona)
+ Info i reserves

Cal saber...

Rutes i itineraris

Excursions a peu:

Platges 10 min
Port de pesca 10 min
Poble mariner i passeig marítim 10min

Excursions en cotxe o en autocar:

Alcanar
Poblat íber Moleta del Remei
Ermita del Remei
Delta de l’Ebre
Serra del Montsià
Ports de Tortosa Beseit
Desembocadura riu Sènia

Habitacions

L’Alberg té una capacitat per 76 places, distribuïdes en dues plantes, amb 11 habitacions cadascuna. Hi ha habitacions de 4 places, de 3 places i de dues places. Totes les habitacions disposen de bany interior propi.

Serveis

  • Adaptada
  • Allotjament
  • Calefacció
  • Pensió completa
  • Transport públic

Com arribar

Amb cotxe:

Des de Barcelona, per AP7 2h i 15min.
Des de Lleida per AP2 i AP7, 2h i 5 min.
Des de Girona per AP7 3h
Des de Tarragona per AP7 1h 7min.

Adreça

Alberg Los Josepets

Magallanes, s/n
43569 - Les Cases d'Alcanar (Tarragona)

Costa Daurada - Ebre

Costa Daurada - Ebre

 

El litoral de Tarragona comprèn les comarques del Baix Penedès fins al Montsià, per tant les platges de la Costa Daurada i la zona del Parc Natural del Delta de l'Ebre.
Una zona de contrastos on ens podem trobar un litoral dominat per una seixantena de platges amb petites cales a Mont-Roig del Camp, penya-segats a Torredembarra, de sorra fina i poca profunditat a Salou, platges naturistes com la platja del Torn, al costat de la major zona humida de Catalunya, constituint hàbitats aquàtics de riquesa natural excepcional.

Anem a la platja! amb un total de 81 quilòmetres i més de seixanta platges de tota mena, la Costa Daurada és una destinació familiar per excel·lència, on tota la família trobarà el seu espai i la seva activitat per passar uns dies junts. Tant aviat ens podem endinsar en zones rocoses amb molta vegetació com remullar-nos en l'aigua del mar.

Muralles, muralles de Tarragona... fundada al segle III AC amb el nom de Tàrraco, els romans la feren capital de la província del Tarraconense, motiu per el qual conserva notables restes arqueològiques d'aquesta època i que l'han declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

Més al Sud, entre les comarques del Montsià i del Baix Ebre, ens trobem amb la major zona humida de Catalunya, amb una superfície de 320 km2. Constitueix uns dels hàbitats aquàtics més important del Mediterrani. L'equilibri entre la seva riquesa i l'explotació per part de l'home no ha estat mai fàcil, per aixó es va aprovar, l'any 1983, la creació del Parc Natural del Delta de l'Ebre.
El parc està format per dues zones clarament separades pel riu, la part dreta i la part esquerre del delta, i de les poblacions que en destaquem, Amposta, Poblenou del Delta, Sant CArles de la Ràpita i Sant Jaume d'Enveja.

A l'interior, la història de la província de Tarragona bé, en part, marcada per la pugna per la capitalitat de província. Així doncs, Tarragona, Reus i Tortosa, es disputaven per ser la ciutat de referència de la província. Tortosa, capital història de vegueria i cap de districte del departament de les Boques de l’Ebre, Reus, per la seva atracció comercial i Tarragona, per la facilitat de comunicacions marítimo-fluvials.
La Tarragona interior està composada per Alt i Baix Camp, Baix Penedès, Conca de Barberà, Ribera d’Ebre, Montsià, Priorat i Terra Alta.
Un seguit de comarques amb un caràcter i una personalitat molt profunda, que passa pobles de la ribera del riu Ebre com Miravet o Tivissa, per els dos parcs naturals del Baix Ebre, el Parc Natural dels Ports i Parc Natural del Delta de l’Ebre, per la capital de la música situada al Vendrell, per pobles de caràcter medieval com Montblanc, de tradició vinícola com el Priorat o la Terra Alta…
Encara que a tots ells, o vaja, pràcticament a tots, els uneix la afició per els castellers i el vi.

 

 

Visites

Parc Natural del Delta de l'Ebre.
El delta de l'Ebre és la zona humida més gran de les terres catalanes. Té un considerable paper biològic i una gran humanització i pes agrícola.
Compren llacunes com de del Canal Vell o l'Encanyissada, les interessants illes de Buda, Sant Antoni i Sapinya, fins i tot penínsules, com la de Punta de la Banya i del Fangar, els Ullals de Baltasar i els erms de Casablanca.
El paisatge del delta té una forta personalitat que el fa únic, amb terres totalment planes, conreus d'hora i fruita, amplis arrossars i platges arenoses, li donen un aspecte peculiar.

El Montsant.
Les muntanyes del Montsant són tot un símbol per el Priorat. Es tracta d'un massís compacte, amb la major part del seu perímetre emmurallat per cingleres i roquisssars. La relació espiritual que els homes han mantingut amb el Montsant durant segles, li ha atorgat una condició molt especial; la primera cartoixa de la península - Scala Dei- i la intensa tradició eremítica que ha perdurat fins ara.
Podeu visitar les ermites de la Serra de Montsant, el congost de Fraguerau, el Balcó del Montsant, la Cartoixa d'Escaladei o el clot del cirer.

Parc Natural dels Ports.
Sistema muntanyós on conflueixen Catalunya, Aragó i el País Valencià. Múltiples rutes prenen de partida els Ports, com la del tresor dels Ports, visita d'arbres monumentals que comença en el coll de Miralles, o anar a la cova del Vidres des del barranc de la Vall.

Port aventura.
El complex de lleure inclou parcs temàtics de Port Aventura, FerrariLand, i el parc aquàtic de Costa Caribe. Amb 4 milions de visitants l'any, el converteixen en un parc de referència.

Els Castellers.
Força, equilibri, valor i seny uneix el món casteller en centenars de persones foment part de desenes de colles castelleres amb l'objectiu d'aixecar torres humanes. S'en troben referències ja al segle XVIII. Fet un símbol identitari a Catalunya, el novembre del 2010 els castellers passen a ser Patrimoni Cutural Immaterial de la Humanitat.
Podeu descobrir-los en els diferents concursos i diades que es celebren arreu.

Prades i el bosc de Poblet.
Prades, vila medieval de la comarca del Baix Camp, poble conegut també com la Vila Vermella per la pedra sorrenca de color rogenc que caracteritza els seus edificis.
Punt de partida d'interessants excursions com les muntanyes de Prades, el bosc de Poblet, Scaladei, Capafons, monestir de Poblet i la vila medieval de Siurana.

Santes Creus.
El poble de Santes Creus, al voltant del Reial Monestir de Santa Maria de Santes Creus, és una de les joies de l'art cistercenc de segle XII a Catalunya. A més de la visita al monestir, a prop hi ha la coneguda albereda de Santes Creus, única com a bosc de Ribers de Catalunya.

Cambrils.
Amb un total de 9 km de platges sorrenques, Cambrils que ha integrat els dos nuclis del municipi, el port i la vila.
Al Club nàutic s'hi pot practicar vela, sky aquàtic, cayac..., o es pot passejar per el passegi comercial, passar per el passeig marítim fins arribar al Far.

Tarragona.
Tàrraco,  fundada al segle III AC amb el nom de Tàrraco, els romans la feren capital de la província del Tarraconense, motiu per el qual conserva notables restes arqueològiques d'aquesta època i que l'han declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Passejar per el casc antic de la ciutat, visitar l'amfiteatre, el circ, les muralles, l'aqüeducte, el pont del Diable, la Catedral, la Rambla nova... i perquè no jeure al capvespre al Balcó del Mediterrani.

Montblanc.
Montblanc és i serà un poble medieval, amb un ric patrimoni arquitectònics, cultural i natural, és un dels conjunts medievals de Catalunya. Situat al cor de la Ruta del Císter, a través del seus racons. carrers i places, el visitant pot percebre històries i llegendes vives.

Tivissa.
Sabies que Tivissa és un dels termes municipals amb més extensió de Catalunya? Bona part del seu terme municipal es troba dins les muntanyes de Tivissa-Vandellòs i Serra de Llaberia. A més, el nucli antic de Tivissa és un dels més grans de les Terres de l'Ebre, destacant els jaciments d'art rupestre, catalogats com a Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

Reial Monestir de Santes Creus.
És una de les joies de l'art medieval català. Situat al poble de Santes Creus, municipi d'Aiguamúrcia (Alt Camp), actualment és l'únic monestir de la ruta dels Císter que no té vida monacal.

Via Verda de la Val de Zafán.
Ruta turística que transcorre per l'antiga via fèrria de la Val de Zafán. El traçat pot fer-se des de varis trams, amb un desnivell màxim de 400 metres, dificultat baixa i per a usuaris que vagin a peu, a cavall i amb bicicleta.

 


Llegir més

Activitats escolars

Escola de Mar. Estada de 2 o 3 dies.

  • CM
  • CS

L’Alberg Los Josepets de Les Cases d’Alcanar és un antic convent situat al nucli urbà de Les Cases d’Alcanar, actualment remodelat i adaptat com a instal·lació d’alberg per a joves i famílies, molt a prop de la platja i a tocar del Delta de l’Ebre i les Muntanyes dels Ports. El clima favorable de la zona permet desenvolupar programes diversos al voltant del coneixement del mar, la seva ecologia i el paisatge deltaic. A la vegada esdevé un lloc on desenvolupar programes esportius nàutics de tota mena en una platja oberta i apta per a la pràctica esportiva.

Programa d'activitats
El poble d’Alcanar i Les Cases d’Alcanar. Descobrir un poble de platja, com s’organitza, la seva història, el seu patrimoni arquitectònic i cultural
El món de la pesca. La pesca tradicional, la vida dels pescadors i el port pesquer.
Les Cases d’Alcanar, una platja natural. Platges de sorra, grans platges, la vida natural a la platja, restes marines, el vents, estudi dels sistemes litorals i de platja.
Un dia al Delta de l’Ebre.Descobrir el paisatge deltaic, la natura al voltant del Delta,observació ornitològica, els camps d’arròs, les gestió de l’aigua,les problemàtiques ambientals, etc.
Els Ibers a Alcanar. Visita al poblat iber d’Alcanar, descoberta dels primers pobladors i la colonització del territori.
Activitats d’aventura. Activitats nàutiques de tot tipus, vela lleugera, caiac de mar, amb la col·laboració de l’escola nàutica de la zona

Treball de Síntesi: Escola de Mar. Estada de 2 o 3 dies.

  • ESO

Un estudi sobre l’impacte ambiental a les zones costaneres del Mediterrani, especialment als voltants d’una zona sensible com és el Delta de l’Ebre. Redactant un informe sobre la vila d’Alcanar i la seva evolució al llarg de la història.

Programa d'activitats
Situa’t. El Montsià Catalunya. C.Soc. i Llg.
La població de Les Cases d’Alcanar. Nat. i Mat.
Descoberta de la platja. La seva història. Nat. i .Soc.
Visita al poblat iber d’Alcanar. C.soc.
Visita al Port de Les Cases d’Alcanar. Llotja de l’eix.
Nat. C.Soc.
Conclusió de l’informe. Llg.
Esports d’aventura. Vela, caiac, GPS.

Activitats familiars

Ponts i cap de setmana

A l'alberg es desenvolupen activitats de vacances en família pensades per a gaudir conjuntament pares i fills amb l'ajut d'un monitor dinamitzador que proposa activitats de lleure i descoberta de la natura.

+info