General

Alberg Torre Ametller, Cabrera de Mar.

El 1917 al veïnat de Santa Elena d’Agell, al terme municipal de Cabrera de Mar, la senyora M. Teresa Ametller i Cros va encarregar a l’arquitecte Josep Sala la construcció d’una casa, que no es va acabar fins ben entrat el 1920.

La casa

L’alberg Torre Ametller està situat en una finca d’onze hectàrees de bosc, a 29 km de Barcelona i a 4 km de la platja.

Es troba entre les poblacions de Vilassar de Mar i Argentona.

L’edifici principal és una construcció noucentista feta l’any 1920. En origen destinada a habitatge, conserva les característiques arquitectòniques originals.

La construcció va ampliar-se posteriorment amb un edifici annex a la torre antiga.

Amb una capacitat de 167 places: 61 places (habitacions de 2 i 6 llits amb bany) i 106 places (habitacions de 2, 3, 12 i 16 llits).

Instal·lacions: Equipat per a persones amb mobilitat reduïda. Sala de TV i DVD, sala de reunions, sala d’actes per a 104 persones, sales tallers, calefacció, pàrquing i camp de bàsquet.

Serveis:Menjador, màquines automàtiques de begudes calentes, fredes i sòlids, consigna, lloguer de tovalloles, fotocopiadora, jocs de taula, ping-pong, internet i WI-FI.

Horari

Recepció:
de 9.00h a 12.00h i de 16.00h a 22.00h.

Menjador:
Esmorzar: de 8.30h a 9.30h.
Dinar: de 13.30h a 14.00h.
Sopar: de 20.00h a 20.30h.

Vespre: amb ocupació es tanca a les 3.00h, sense ocupació a les 24.00h.

Diumenges: consulteu a l’alberg.

Accessibilitat

Veure informe d’accessibilitat per a persones amb diversitat funcional. Accessibilitat.

Dades d’interès


Inscrita en el registre d’instal·lacions juvenils amb el nº AJ000008

Adreça:
Alberg Torre Ametller
Veïnat de Santa Elena d’Argell, s/n
08349 – Cabrera de Mar
(Maresme)

Més instal·lacions a https://www.decolonies.com/cases-de-colonies

Exteriors

Pàrquing.
Camp de bàsquet.
Espai de Jocs Infantils.
Jardins.

Cal saber...

Piscina i poliesportiu a 2 km de l'alberg. Esports nàutics a 4 km. Rutes a cavall, excursions amb bicicleta i excursions amb quads pel Parc Natural del Montnegre, esports d'aventura: paintball, tirolines, circuits infantils, tir amb arc.

Es pot visitar el Castell de Burriac, diversos museus a Vilassar, Mataró, Cabrils i, a Argentona, el Museu del Càntir. Parc d'atraccions d'Illa Fantasia a Vilassar de Dalt.

Habitacions

L'Alberg té una capacitat per a 167 places:

Habitacions de 2 i 6 llits amb bany (61 places totals).
Habitacions de 2, 3, 12 i 16 amb bany compartit (106 places totals).

Equipat per a persones amb mobilitat reduïda (consulteu a l'alberg). Sala de TV i DVD, sala de reunions, sala d'actes per a 104 persones, sales tallers i calefacció.

Menjador, màquines automàtiques de begudes calentes, fredes i sòlids, consigna, lloguer de tovalloles, fotocopiadora, jocs de taula, ping-pong, internet i WI-FI.

Serveis

  • Adaptada
  • Allotjament
  • Calefacció
  • Camp d'esports
  • Pensió completa
  • Transport públic

Adreça

Alberg Torre Ametller

Veïnat de Santa Elena d'Argell, s/n
08349 - Cabrera de Mar
(Maresme)

Costa de Barcelona

Costa de Barcelona

La costa de Barcelona avarca una amplia zona de costa que va des de Vilanova i la Geltrú fins a Malgrat de Mar. Així doncs, inclou de Sud a Nord, les costes del Garraf i Baix Llobregat, de Barcelona i Maresme.

Una costa molt heterogènia on podem trobar platges de sorra fina i amplada excepcional, com les platges de Vilanova i la Geltrú, i zones amb un paisatge muntanyós meravellós que arriben arran de mar, com la costa del Garraf presidida pel Massís del Garraf o la costa del Maresme, amb el parc del Montnegre i el Corredor, la Serralada Litoral i la Serralada de Marina tocant la mar Mediterrània.

Les Costes del Garraf i Baix Llobregat. Correspon al litoral de les comarques del Baix Llobregat i el Garraf, limitada al Nord per la Costa de Barcelona i al Sud per la Costa Daurada. La costa és presidida pel Massís del Garraf, que arriba arran de mar i se suavitza cap als extrems amb platges sorrenques i molt obertes. Al Nord, hi trobem l'espai Natural del Delta del Llobregat, on llacunes, zones aigualoses i dunes naturals donen aixopluc a la migració i hivernada d'aus, i al Sud arribem a les poblacions de Sitges, Vilanova i la Geltrú i Cubelles.

La Costa del Maresme. Limitada al Nord amb la Costa Brava i al Sud amb la costa de Barcelona, tot i que es sol fer arribar des de la desembocadura de la Tordera fins a la del Besòs, situant Malgrat de Mar a l'extrem nord i El Masnou en l'extrem Sud.
És una costa amb llargues platges de sorra i amb poblacions de gran tradició turística, on el modernisme ha deixat una empremta molt important.
La costa del Maresme compta amb l'espai d'interès natural del Parc del Montnegre i el Corredor, situat a la serralada litoral i alineada en paral·lel a la costa i constituint una barrera natural entre la plana litoral del Maresme i la depressió del Vallès i la Selva. Boscos d'alzinars, suredes i pi pinyer, caracteritzen el parc, juntament amb les vinyes i conreus abandonats.

Visites

 

Parc Natural del Montnegre i el Corredor.

Situat a la serralada litoral i alineada en paral·lel a la costa i constituint una barrera natural entre la plana litoral del Maresme i la depressió del Vallès i la Selva. Boscos d'alzinars, suredes i pi pinyer, caracteritzen el parc, juntament amb les vinyes i conreus abandonats.
El parc compte amb 18 itineraris senyalitzats per fer a peu i diferents allotjaments on podreu gaudir d'una estada immillorable, a cavall del  mar i la muntanya.

Vilanova i la Geltrú i activitats nautico-esportives.

Amb un entorn natural privilegiat i una àmplia oferta d'activitats, Vilanova i la Geltrú és una de les destinacions més seductores per anar en família. Platges de sorra fina i daurada i amb aigües temperades tot l'any, la fan ideal per a la pràctica d'esports nàutics.

El port d'Arenys de Mar i activitats nautico-esportives.

El port d'Arenys de mar és un dels més importants de la costa catalana, exemple evident de la llarga tradició marinera de la vila. La pesca i tota  la industria que es crea a l'entorn del port, mouen gran part de l'activitat de la vila. Cada tarda, quan tornen les barques, l'espectacle està garantit amb la subhasta del peix.
El port esportiu permet la navegació i la pràctica de moltes activitats nàutiques, com caiac, kitesurf, vela...

Parc natural del Garraf i Parc d'Olèrdola

Espai d'interès natural que compta amb molts itineraris senyalitzats, amb antigues ocupacions humanes com el Castell d'Eramprunyà, amb un monestir budista que podreu visitar i l'itinerari botànic de la Pleta.
El parc d'Olèrdola, amb penya-segats i cingleres, formen una plataforma rocosa que assoleix els 358 m d'altitud en el seu punt més alt, la Talaia. Un dels caràcters singulars d'aquest parc és el conjunt monumental d'Olèrdola.

Delta del Llobregat.

L'Espai natural del Delta del Llobregat presenta un ecosistema molt ric i alhora extremadament fràgil. Amb llacunes, zones aigualoses i dunes naturals, fan que prenguin un gran interès de conservació i alhora de difusió.  Amb una fauna marcada per les migracions estacionals d'aus, podem trobar una diversitat d'espècies molt important  i un mosaic de paisatges molt important, amb estanys, maresmes, pinedes litorals i platges.

 

 

 


Llegir més

Activitats escolars

Exploradors/es del Temps! Estada de 2 o 3 dies.

  • EINF
  • CI
  • CM

Desenvolupar la imaginació i la creativitat utilitzant la immersió d'un viatge en el passat.

*Aquest programa també es pot realitzar a l'alberg de Canyamars, de Coma-ruga i de L'Escala.

Programa d'activitats
Gladiadors i Filòsofs. Visita a l’antiga roma: excusa per descobrir l’entrenament dels gladiadors i el coneixement de la natura dels filòsofs.
Temps de Cavallers i Princeses. Aparició d'un cavaller medieval, excursió pels voltants.
La Prehistòria. Visita dels homes de les cavernes.
Fi del Viatge. Celebrarem el retorn d'aquest recorregut en el temps amb una festa plena de sorpreses!
Nits. Joc de nit i vetllada musical.

+info