General

Can Clarens és una masia, que data del 1776, transformada en casa de colònies l’any 1986.

30 anys d’experiència fent colònies i activitats educatives i lúdiques vinculades al medi rural, la granja o les tradicions, entre d’altres.

Podreu gaudir de la natura en un espai privilegiat com es Vallgorguina i el Parc Natural del Montnegre i el Corredor. Es per això que us oferim les nostres instal·lacions.

L’allotjament en habitacions per cada família o grup, us permetran gaudir de la tranquil·litat del nostre entorn durant de les vostres vacances o estades de cap de setmana.

La casa

Amb capacitat total per 78 places, en habitacions distribuïdes de la següent manera:

1 habitació de 4 places.
2 habitacions de 12 places.
3 habitacions de 10 places.
3 habitacions de 6 places.

Compta amb 2 sales d’estar i 3 sales taller, així com amb piscina, camps de futbol, basquet i voleibol reglamentaris.

Trobareu 7 hectàrees d’esplanades i boscos al voltant de la casa, parcs infantils amb jocs, àrea de pícnic amb taules, font, barbacoa i bloc de sanitaris exterior.

Dades d’interès

Can Clarens
Masia Can Clarens, s/n
08471 – Vallgorguina
(Vallès Oriental)

Inscrita en el registre d’instal·lacions juvenils amb el nº CC000121

Exteriors

7 hectàrees d'esplanades i boscos al voltant de la casa amb parcs infantils amb jocs, àrea de pícnic amb taules, font, barbacoa i serveis...

Habitacions

1 habitació de 4 places
2 habitacions de 12 places
3 habitacions de 10 places
3 habitacions de 6 places

Serveis

  • Allotjament
  • Calefacció
  • Dret a cuina
  • Pensió completa
  • Piscina

Com arribar

En cotxe per Ap-7
Sortida núm. 11 de l’Autopista A-7, a la sortida del peatge, cal girar a la dreta direcció Vallgorguina - Arenys de Mar. Un cop s’entra al poble de Vallgorguina, al SEGON SEMÀFOR cal girar a la dreta, a uns 200 m. a la dreta trobareu un camí sense asfaltar i un indicador que adreça a la CASA DE COLÒNIES CAN CLARENS, cal agafar aquest camí i seguir-lo fins arribar a Can Clarens (600 m.) pel camí trobareu més indicadors.

En cotxe des d'Arenys de Mar
Cal anar direcció Arenys de Munt i després direcció a Sant Celoni. Abans d’arribar a Sant Celoni trobareu el poble de Vallgorguina, un cop s’entra al poble de Vallgorguina, al SEGON SEMÀFOR cal girar a l’esquerra, a uns 200 m. a la dreta trobareu un camí sense asfaltar i un indicador que adreça a la CASA DE COLÒNIES CAN CLARENS, cal agafar aquest camí i seguirlo fins arribar a Can Clarens (600 m.) pel camí trobareu més indicadors.

Distàncies

Barcelona: 45 km
Girona: 45 km
Tarragona: 150 km
Lleida: 150 km
Vallgorguina: 1 km

Adreça

Can Clarens

Masia Can Clarens, s/n
08471 - Vallgorguina
(Vallès Oriental)

Montseny

Montseny

El Massís del Montseny forma part de la Serralada Prelitoral. Massís que ha gaudit d'una gran estima popular, des de fa més d'un segle, per raó de les seves riqueses paisatgístiques, naturals i històriques.
Està situat en el límit entre les comarques del Vallès Oriental, la Selva i Osona, com una barrera entre la depressió prelitoral catalana i la plana de Vic.

El Montseny està constituït per tres conjunts muntanyosos ben diferenciats: el Pla de la Calma; el turó de l'Home i les Agudes, i, finalment, el turó de Matagalls. Aquests tres conjunts estan units entre si per colls. El Pla de la Calma és un dels contraforts del massís i està situat a la part més occidental; s'uneix amb el turó de Matagalls (1.697,2 m) pel coll de Collformic. El turó de Matagalls està unit a la carena del turó de l'Home (1.705,8 m) i de les Agudes (1.705,4 m) pel coll de Sant Marçal, que constitueix la capçalera de la conca del riu Tordera.

Una gran part d'aquest massís es correspon amb l'espai protegit del Parc Natural del Montseny, establert l'any 1977 i gestionat per la Diputació de Barcelona des del 1977. Fins a l'any 1977 el Montseny no va ser classificat com a Parc Natural, gràcies al treball del Servei de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona. Com a ratificació de l'interès de la zona, el 28 d'abril de 1978, la UNESCO ("Programa home i Biosfera") va declarar aquest parc reserva de Biosfera, formant part d'una xarxa internacional de zones protegides representatives dels principals tipus d'ecosistemes mundials.

Visites

Dolmen de Pedra Gentil.
La Pedra Gentil és una estructura megalítica del municipi de Vallgorguina. D'uns 4.000 anys, és un sepulcre dels anomenats de cambra simple. Durant la nit de Sant Joan s'hi celebren sàbats populars, ja que tradicionalment era un lloc de reunió de bruixes.

Anem a buscar bolets i castanyes
Durant la tardor, una de les excursions més recomanades és anar a buscar bolets i castanyes al Montseny. Per el que fa als bolets, és recomanable fer-se mà d'una guia o baixar-se alguna App sobre els diferents bolets que ens hi podem trobar. Podem anar per Santa Fe, per les Agudes, el Pla de la Calma, Collformic, la Costa del Montseny, Matagalls...

El Matagalls
Muntanya que forma part del Massís del Montseny, amb un total de 1.698 metres d'alçada. Es troba entre els municipis del Brull i Viladrau.
Al cim ens hi trobarem una creu dedicada a Mossèn Cinto Verdaguer.
Des del Matagalls podem observar moltes muntanyes dels Pirineus, com el Cadí, Puigmal o el Canigó. També es veu gran part de la serralada litoral i prelitoral, la plana de Vic, el Montsec, les Guilleries i el Pedraforca. Si el dia és molt clar, i no hi ha núvols, fins i tot podem veure les Illes Balears.

Circ Cric.
Un punt neuràlgic de creacions i produccions des de 1995 en ple Parc Natural del Montseny. Un espai fix d'assaig i d'aprenentatge, fàbrica de somnis i un laboratori on es difonen espectacles de circ. Vine a passar una jornada lúdica i educativa que combina circ i natura.

Patrimoni Cultural immaterial del Montseny.
Amb l'objectiu de posar en valor la cultura, s'ha fet un inventariat de tradicions i expressions orals, arts de l'espectacle, usos socials, rituals i aplecs, usos amb la natura i tècniques d'artesania tradicionals. Podem trobar des de llegendes, endevinalles, anar a veure els Pastorets de la Costa o més de 50 aplecs, fires i festes.

Santa Fe - Turó de l'Home
Santa Fe és un dels punts més bonics del Montseny i inici de moltes caminades. Una d'elles és la pujada al Turó de l'home, el cim més alt del Montseny, passant per denses fagedes i per l'avetosa més meridional d'Europa. A Santa Fe podem gaudir també de les impresionants sequoies californianes i del pantà a la riera de Santa Fe, que actua com a mirall del esplendid paissatge.


Llegir més

Activitats escolars

LA VIDA A PAGÈS Ed. Infantil i primària
El programa d’activitats consta de quatre mòduls a partir dels quals es treballen els diferents continguts de “La vida a pagès”. L’objectiu dels tallers és el d’oferir una sèrie de conceptes i d’experiències, que permetin interpretar la realitat del món rural.

+info