General

La casa El Puig està situada al nucli del municipi de l’Esquirol, comarca d’Osona. El Puig compta amb una construcció anexe ideal per al desenvolupament d’activitats lúdiques i el seu l’entorn permet la realització de diverses excursions i activitats exteriors.

La casa està pensada per acollir especialment, centres escolars, centres d’esplai, grups d’amics, entitats i altres grups organitzats. La seva localització permet la utilització de la piscina i poliesportiu del poble.

El bosc que trobem a només 5 minuts caminant, ens proporciona un contacte directe amb la natura a més de la possibilitat de realitzar diverses excursions.

La casa

Capacitat-48 persones
Cuina-Totalment equipada
Menjadors-3 Sales
Habitacions-2 habitacions de 5 places
2 habitacions de 12 places
1 habitació 10 places
1 habitació 8 places
2 habitacions 4 places
1 habitació 2 places (amb bany)
Banys-1 zona de banys i dutxes
1 lavabo amb dutxes
Sales-1 sala taller anexe a la casa
Calefacció-Si
Barbacoa-Si

Dades d’interès


Inscrita en el registre d’instal·lacions juvenils amb el nº CC000489

Casa de colònies El Puig
Carrer del Pedrò, s/n
08511 – L’Esquirol (Osona)
+ Info i reserves

Cal saber...

L’ENTORN
L’Esquirol pertany a la comarca d’Osona. Situat a una alçada de 693 m, és el nucli més poblat de tot el municipi.

Santuari de Santa Maria de Cabrera
Damunt la serra de Cabrera, a 1.311 m d’alçada, és un dels punts més alts de la zona i ofereix unes vistes extraordinàries de la plana de Vic i la Garrotxa. L’actual edifici data del segle XVII.

Sant Julià de Cabrera
Església d’estil romànic construïda al segle XI.

Sant Martí Sescorts
Al sud oest del terme, dins el nucli de Sant Martí, trobem l’església romànica que data del segle XI.

Riera de les Gorgues
Neix al Pla d’Aiats i va a parar al pantà de Sau, conformant un bonic engorjat amb salts d’aigua i restes d’antics molins.

La Barra de Ferro
Amb un desnivell de 80 m, és un dels penya-segats més espectaculars de la riera.

La Foradada
Reuneix les aigües del torrent de Rotllada amb la riera de les Gorgues. L’engorjat ofereix un admirable escenari paisatgístic.

Dolmen de Puigsespedres
Restes situades junt al camí ral de Vic a Olot, just a la sortida de l’Esquirol.

Ponts medievals
Podem trobar diferents ponts medievals al Carrer del Pont, Molí d’en Bertrana, la Teuleria i les Palanques.

+info

Serveis

  • Allotjament
  • Calefacció
  • Camp d'esports
  • Dret a cuina

Distàncies

Barcelona a 97,8 km
Girona a 82,3 km
Lleida 175 km
Tarragona 177 km

Adreça

El Puig

Carrer del Pedrò, s/n
08511 - L'Esquirol (Osona)

Barcelona interior

Barcelona interior

Les comarques de l'interior de Barcelona amaguen molts racons on viure en harmonia amb la natura encara és possible. Una terra que et convida a descobrir ermites, castells i vestigis històrics d'èpoques diverses a un pas de la ciutat de Barcelona.

Terra de bruixes i bandolers, en un territori dominat per la pobresa, la desesperança i la por, l'espessor densa dels boscos de la Catalunya interor va ser l'escenari idoni per acollir les bruixes i bandolers dels segles XVI i XVII. Encara avui dia una munió de dites, llegendes i indrets ens recorden la seva història. Els vosc ha estat un lloc habitat per personatges reals i imaginaris, de mites i llegendes, que ara pots conèixer en l'escenari on van tenir lloc.

Amb accessos ràpids i ben comunicats, ens trobem en molts dels paratges que han conformat la geografia catalana, com el Parc Natural del Montseny, sens dubte el parc més visitat de Catalunya, el Moianès, pedra i aigua que modelen un paisatge únic,  la plana d'Osona, les Guilleries i el Collsacabra, la plana del Vallès Oriental, al peu del Montseny, el Penedès amb el seu caràcter vitivinícola, Montserrat, parada obligada de pelegrinatge, el Bages, camps de blat i vinya i pobles de carrerons empedrats, els cingles de Sant Llorenç del Munt i l'Obac, Cardona amb el castell i  conjunt medieval...

Difícil resumir i molt per descobrir en una terra de mil colors i de cor rural, on cada comarca amaga els seus tresors.

 

 

Visites

El Moianès.
Pedra i aigua modelen un paisatge únic que explica el pas del temps, la història i la personalitat d'un territori i els seus habitants, orgullosos de ser moianencs. El poble de l'Estany, Moià i el mercat dels diumenges, veure el "Nen de Moià" a les coves del Toll, poues de glaç, Castellcir, Castellterçol... i molt més trobareu a aquesta nova comarca.

GR177 o Ronda del Moianès.
Sender de gran recorregut que discorre per els termes municipals del Moianès. Al ser un dels pocs senders de gran recorregut circular, pot tenir qualsevol punt de partida.

El Collsacabra.
El Collsacabra és una zona a cavall entre les comarques d'Osona, la Garrotxa i la Selva. Gran part de la seva superfície es troba dins els termes municipals de l'Esquirol, Cantonigròs, Falgars, Tavertet i Pruit. Collsacabra és un altiplà integrat a la serralada Transversal, alçat per característics cingles com Tavartet, el Far i l'Avenc.

Massís de les Guilleries.
Massís amb clar caràcter mediterrani i amb els embassaments de Sau i Susqueda, al Ter. El massís de les Guilleries el formen una munior de cims, cingleres i valls, formant una serralada molt complexa.

Bruixes i Bandolers.
La Catalunya interior va ser escenari d'un punyent malestar social a causa de la pobresa i desesperança dels seus habitants. Dones acusades de bruixaria i bandolers amb ànsies de revenja, coincidien en el boscos d'aquesta Catalunya profunda. Montseny, Guilleries i Lluçanès, tot un món per descobrir.

Parc Natural del Montseny.
Parc natural que protegeix part del Massís del Montseny, reserva de la Biosfera i situat a la serralada prelitoral, del qual n'és el massís més enlairat. Tres grans conjunts muntanyosos configuren el massís: Turó de l'Home, les Agudes, el Matagalls i El Pla de la Calma, que units pels colls de Sant Marçal i de Collformic, encerclen el massís.

l'Alt Penedès.
Un territori històric, capital del vi i del cava, món casteller, una capital medieval. El Penedès es transforma durant l'època de la verema, agita la comarca i omple les tines de nou vi. El castell de Sant Martí Sarroca, el Pantà de Foix, Pontons, les caves, Sant Sadurní d'Anoia, la fira del Gall del Penedès...

Sant Llorenç del Munt i l'Obac.
Cingles i canals, el singular paisatge del parc està format per cingles i monòlits de conglomerat rogenc, contrastat per el verd de les pinedes i alzinars. Podeu bastir el cim de la Mola, el monestir de Sant Llorenç del Munt, coves de Mura o Talamanca.

 


Llegir més
+info