General

El Pinatar esta situat a Guaba, Vallès Oriental a només 55 km de Barcelona, a 52 km de Girona.

Situada a la falda del Montseny està envoltada de boscos de pins i roures, que us faran gaudir d’un munt d’activitats adaptant-nos a qualsevol tipus de grup. Gaudireu de la natura en un entorn meravellós, al mig del Parc Natural del Montseny.

La casa

El Pinatar té una capacitat de 200 places, i compta amb pistes esportives, piscina, amplies sales interiors, un pavelló cobert de 1000 m2, un parc d‘aventura amb vuit ponts penjants, una exclusiva via ferrada, 2 rocòdroms i una tirolina de 80 metres.

Per els grups que necessitin sales, disposem de dues sales interiors, una sala de 80 m2 i una sala per dansa o teatre de 100 m2 (amb parquet i miralls).

La casa es distribueix de la següent manera:

Planta Baixa
La Tordera, habitació de 10 places amb lavabo interior.
Tagamanent, habitació de 18 places amb lavabo interior i dutxes, adaptada per a persones amb movilitat reduïda.

Primera Planta
Sant Marçal, habitació de 12 places.
Montseny, habitació de 12 places.
Gorc Negre, habitació de 10 places.
Santa Fe, habitació de 4 places.
Bloc de lavabos i dutxes.

Segona Planta
Les Agudes, habitació de 30 places amb lavabo interior i dutxes.
Matagalls, habitació de 30 places.
Plà de la Calma, habitació de 56 places.
Collformic, habitació de 4 places.
Bloc de lavabos i dutxes.

Dades d’interès

El Pinatar
Finca El Pinatar, s/n
08474 – Gualba
(Vallès Oriental)


Inscrita en el registre d’instal·lacions juvenils amb el nº CC000283

Exteriors

A El Pinatar trobareu les instal·lacions necessàries per organitzar estades esportives:

Pavelló cobert de 1000 m2 amb pista poliesportiva i il·luminació nocturna.
Pista poliesportiva reglamentària per bàsquet, mini bàsquet, handbol, patinatge, futbol sala. Amb il·luminació nocturna.
Sala de 80 m2
Espai Sala de dansa de 100 m2 amb miralls i terra de parquet.
Piscina exterior.

Cal saber...

Ens agrada la dansa, per això tenim una sala de 100 m2 amb miralls i terra de parquet. Ideal per escoles de dansa i grups de teatre.

Si sou un equip de Hoquei patins o patinatge, aprofiteu les dues pistes amb proteccions laterals (una de les pistes coberta), pavimentada recentment i amb il·luminació nocturna.

Habitacions

La Caseta del Pinatar.
Amb capacitat de 14 places, possibilitat de dret a cuina o amb pensió completa.

A la Planta Baixa de l'edifici principal.
1 habitació de 10 places amb bany. (sense dutxa)
1 habitació de 18 places amb bany. (Habitació amb bany adaptat)

A la Primera Planta,
3 habitació de 12 places
1 habitació de 4 places.

A la Segona Planta,
1 habitació de 54 places
1 habitació de 36 places amb 2 wC i 2 rentamans.
1 habitació de 32 places
1 habitació de 4 places.

A la Tercera Planta,
4 habitacions de 4 places amb bany complet.

+info

Serveis

  • Adaptada
  • Allotjament
  • Dret a cuina
  • Piscina
  • Transport públic

Com arribar

Amb cotxe (des de Barcelona): A 50 km de Barcelona per l'autopista AP-7 , sortida 11 (Sant Celoni - Baix Montseny).
Amb cotxe (des de Girona): A 42 km de Girona, per l'autopista AP-7, sortida 10 (Hostalric).

Amb transport públic. Renfe i baixar a l'estació de Gualba-La Batlloria fins a la casa hi ha 4km per el Camí Ral.

Distàncies

Barcelona 57 Km
Tarragona 145 Km
Girona 49 Km
Lleida 193 Km
RENFE Gualba 4 Km (per el camí Ral)

Adreça

El Pinatar

Finca El Pinatar, s/n
08474 - Gualba
(Vallès Oriental)

Montseny

Montseny

El Massís del Montseny forma part de la Serralada Prelitoral. Massís que ha gaudit d'una gran estima popular, des de fa més d'un segle, per raó de les seves riqueses paisatgístiques, naturals i històriques.
Està situat en el límit entre les comarques del Vallès Oriental, la Selva i Osona, com una barrera entre la depressió prelitoral catalana i la plana de Vic.

El Montseny està constituït per tres conjunts muntanyosos ben diferenciats: el Pla de la Calma; el turó de l'Home i les Agudes, i, finalment, el turó de Matagalls. Aquests tres conjunts estan units entre si per colls. El Pla de la Calma és un dels contraforts del massís i està situat a la part més occidental; s'uneix amb el turó de Matagalls (1.697,2 m) pel coll de Collformic. El turó de Matagalls està unit a la carena del turó de l'Home (1.705,8 m) i de les Agudes (1.705,4 m) pel coll de Sant Marçal, que constitueix la capçalera de la conca del riu Tordera.

Una gran part d'aquest massís es correspon amb l'espai protegit del Parc Natural del Montseny, establert l'any 1977 i gestionat per la Diputació de Barcelona des del 1977. Fins a l'any 1977 el Montseny no va ser classificat com a Parc Natural, gràcies al treball del Servei de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona. Com a ratificació de l'interès de la zona, el 28 d'abril de 1978, la UNESCO ("Programa home i Biosfera") va declarar aquest parc reserva de Biosfera, formant part d'una xarxa internacional de zones protegides representatives dels principals tipus d'ecosistemes mundials.

Visites

Dolmen de Pedra Gentil.
La Pedra Gentil és una estructura megalítica del municipi de Vallgorguina. D'uns 4.000 anys, és un sepulcre dels anomenats de cambra simple. Durant la nit de Sant Joan s'hi celebren sàbats populars, ja que tradicionalment era un lloc de reunió de bruixes.

Anem a buscar bolets i castanyes
Durant la tardor, una de les excursions més recomanades és anar a buscar bolets i castanyes al Montseny. Per el que fa als bolets, és recomanable fer-se mà d'una guia o baixar-se alguna App sobre els diferents bolets que ens hi podem trobar. Podem anar per Santa Fe, per les Agudes, el Pla de la Calma, Collformic, la Costa del Montseny, Matagalls...

El Matagalls
Muntanya que forma part del Massís del Montseny, amb un total de 1.698 metres d'alçada. Es troba entre els municipis del Brull i Viladrau.
Al cim ens hi trobarem una creu dedicada a Mossèn Cinto Verdaguer.
Des del Matagalls podem observar moltes muntanyes dels Pirineus, com el Cadí, Puigmal o el Canigó. També es veu gran part de la serralada litoral i prelitoral, la plana de Vic, el Montsec, les Guilleries i el Pedraforca. Si el dia és molt clar, i no hi ha núvols, fins i tot podem veure les Illes Balears.

Circ Cric.
Un punt neuràlgic de creacions i produccions des de 1995 en ple Parc Natural del Montseny. Un espai fix d'assaig i d'aprenentatge, fàbrica de somnis i un laboratori on es difonen espectacles de circ. Vine a passar una jornada lúdica i educativa que combina circ i natura.

Patrimoni Cultural immaterial del Montseny.
Amb l'objectiu de posar en valor la cultura, s'ha fet un inventariat de tradicions i expressions orals, arts de l'espectacle, usos socials, rituals i aplecs, usos amb la natura i tècniques d'artesania tradicionals. Podem trobar des de llegendes, endevinalles, anar a veure els Pastorets de la Costa o més de 50 aplecs, fires i festes.

Santa Fe - Turó de l'Home
Santa Fe és un dels punts més bonics del Montseny i inici de moltes caminades. Una d'elles és la pujada al Turó de l'home, el cim més alt del Montseny, passant per denses fagedes i per l'avetosa més meridional d'Europa. A Santa Fe podem gaudir també de les impresionants sequoies californianes i del pantà a la riera de Santa Fe, que actua com a mirall del esplendid paissatge.


Llegir més

Activitats escolars

Diferents tallers i activitats a triar d'entre; el bosc dels sentits, danses i ritmes, escola de natura. excursió al parc del RACC, taller de circ, gimcana dels insectes, màscares, multiavenutra, orientació, quadern de bosc, quadre de flors, recull de gimcanes, rellotges de sol, expressió corporal, taller de nussos, taller de pizzes, taller de samarretes, taller de titelles.

+info